Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γερμανικός Τύπος: Χαμηλές προσδοκίες για τη σημερινή τριμερή Τσίπρα – Merkel – Hollande

Γερμανικός Τύπος: Χαμηλές προσδοκίες για τη σημερινή τριμερή Τσίπρα – Merkel – Hollande
Η τριμερής θα μπορούσε να αποτύχει εκτιμά η Die Zeit, επισημαίνοντας πως η πίεση στην Αθήνα αυξάνει
Χαμηλές προσδοκίες για μια θετική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών ενόψει της σημερινής τριμερούς συνάντησης Τσίπρα – Merkel – Hollande μεταφέρει ο Γερμανικός Τύπος.
Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit μεταδίδει ότι η πίεση προς την Αθήνα αυξάνει, επισημαίνει ότι στις Βρυξέλλες είναι απογοητευμένοι με την ελληνική κυβέρνηση και εκτιμά πως η σημερινή τριμερής θα μπορούσε να αποτύχει.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Frankfurter Rundschau, η οποία υπογραμμίζει πως σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, δεν διαφαίνεται λύση ενόψει παρά τις προσπάθειες για τερματισμό της διαμάχης για την κρίση στην Ελλάδα.
«Πριν από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια προς την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Τσίπρας έβγαλε στην επιφάνεια το εφιαλτικό σενάριο: αποτυχία των συνομιλιών θα σήμαινε την αρχή του τέλους για το ευρώ.
Αυτή η άποψη δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη.
Ο Τσίπρας υπενθύμισε μόνο αυτό που οι περισσότεροι πολιτικοί στην Ε.Ε. εξακολουθούν να θεωρούν ως ένα πραγματικό κίνδυνο και δη όχι μόνο για την νομισματική ένωση. (…)
Αυτό το φόβο θέλει να κεφαλαιοποιήσει ο Τσίπρας.
Η κυβέρνησή του ποντάρει στο γεγονός, ότι οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο παρά να συνεχίσουν να τροφοδοτούν την Ελλάδα με δισεκατομμύρια (…).
Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν.
Η Ε.Ε. και οι θεσμοί της συνέβαλαν τα περασμένα χρόνια σε σημαντικό βαθμό με λόγια και έργα -καλά και κακά- στην εδραίωση αυτής της πεποίθησης στην Αθήνα» υπογραμμίζει σε δημοσίευμα της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Από την πλευρά της η Bild αναφέρεται στο σενάριο μιας νέας ψηφοφορίας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο για την ελληνική βοήθεια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να θέσει σε δοκιμασία την καγκελάριο Merkel, μια και ολοένα και περισσότεροι βουλευτές του κόμματος της ομολογούν ανοιχτά ότι δεν θα υποστηρίξουν πλέον την ακολουθούμενη πορεία υπέρ της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης