Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Μικρή η απόσταση για συμφωνία – Κρίσιμο να περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Μικρή η απόσταση για συμφωνία – Κρίσιμο να περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους
Απίθανο να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές, θα είναι τρομερά επιζήμιο και για τις δύο πλευρές τόνισε ο κ.Σταθάκης
Την άποψη πως είναι μικρή η απόσταση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών για την επίτευξη συμφωνίας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.
«Η απόσταση στις διαπραγματεύσεις είναι μικρή.
Κρίσιμο είναι να υπάρχει συμφωνία πακέτο που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους» ανέφερε σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Οικονομίας, ο οποίος εκτίμησε πως είναι απίθανο να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές καθώς - όπως είπε – «κάτι τέτοιο θα είναι τρομερά επιζήμιο και για τις δύο πλευρές».
Σύμφωνα με τον κ.Σταθάκη, υπάρχει σημαντική προσέγγιση, αν και τόνισε ότι δεν γνωρίζει, εάν η συμφωνία θα κλείσει άμεσα.
Όπως είπε, στη συμφωνία θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη αναφορά και στο ελληνικό χρέος, ενώ για το θέμα του ΦΠΑ ανέφερε πως υπάρχουν διαφορές οι οποίες μπορούν να γεφυρωθούν...
Σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος αναφορικά με τη συμφωνία, ο κ.Σταθάκης υποστήριξε πως η πλειοψηφία των πολιτών θέλει να υπάρξει συμφωνία και αυτό το συμμερίζεται και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης