Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Ο λαός μπορεί αν το αποφασίσει να γυρίσει την πλάτη σε παλιούς και νέους «σωτήρες»

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Ο λαός μπορεί αν το αποφασίσει να γυρίσει την πλάτη σε παλιούς και νέους «σωτήρες»
«Να πει όχι σε νέες συμφωνίες ντροπής με τους δανειστές»
«Ο λαός μας μπορεί αν το αποφασίσει να γυρίσει την πλάτη σε παλιούς και νέους «σωτήρες» που από το πρωί ως το βράδυ του πιπιλίζουν το μυαλό ότι θα τον σώσουν, ότι θα τον βγάλουν στο ξέφωτο, ότι θα του δώσουν πίσω τη χαμένη του αξιοπρέπεια και θα τον κάνουν αυτοδύναμο», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας, μίλησε στην Άρτα, σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, «τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, μια εξέχουσα μορφή της Εθνικής μας Αντίστασης», όπως είπε.
Έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του ΄Αρη Βελουχιώτη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν πολυσύνθετη προσωπικότητα, «ως κομμουνιστής, επαναστάτης, έντονη προσωπικότητα, είχε ιδιαίτερα προσόντα αλλά και αδυναμίες που δεν μπορούσε συχνά να ελέγχει, να τις υποτάσσει στις αρχές λειτουργίας της κομματικής συλλογικότητας».  
Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «βαδίζει προς τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του και σ’ αυτό τον αιώνα ζωής έχει μόνο αγώνες και θυσίες να καταθέσει στο πλάι ενός λαού που στο παρελθόν, αρκετές φορές, αποφάσισε ο ίδιος να σώσει τον εαυτό του και την πατρίδα του».
Όπως είπε, «ο λαός μας μπορεί, αν το αποφασίσει, να σώσει ο ίδιος τον εαυτό του.
Να πει όχι σε νέες συμφωνίες ντροπής με τους δανειστές που δένουν χειροπόδαρα τα λαό μας για πολλά πολλά χρόνια.
Να πει ναι στον αγώνα για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων των προηγούμενων μνημονίων.
Να διεκδικήσει αυξήσεις μισθών- συντάξεων- ΣΣΕ- ουσιαστική ανακούφιση ανέργων- αναπλήρωση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης.
Κι όλα αυτά σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο, την εξουσία τους».
Κατά τον ίδιο, «μόνον έτσι μπορεί να βγει στο ξέφωτο της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του, να ζήσει με αξιοπρέπεια αυτός και τα παιδιά του.
Να αποφασίσει να στηριχτεί στις αστείρευτες δυνάμεις του και πάρει αμπάριζα το σύστημα και τα κόμματα που το στηρίζουν».
Μπροστά, όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, «είναι και θα είναι το ΚΚΕ – όπως με συνέπεια σταθερότητα όλα αυτά τα χρόνια – χωρίς να υπολογίζει κόπους και θυσίες, χωρίς να τα διπλώνει στις δυσκολίες».
«Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου»,  υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «βαδίζουμε προς τα 100 χρόνια του Κόμματός μας φιλοδοξώντας να γίνουμε πιο ικανοί σε συνθήκες νέας όξυνσης της αντίθεσης κεφαλαίου- μισθωτής εργασίας αλλά και των ανταγωνισμών μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ παγκόσμια που κάνουν την οικονομική και πολιτική κατάσταση πιο ρευστή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης