Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Σήμερα θα υπάρξει συμφωνία – Θα είναι η πιο ισορροπημένη δεδομένων των συνθηκών

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Σήμερα θα υπάρξει συμφωνία – Θα είναι η πιο ισορροπημένη δεδομένων των συνθηκών
Το ΔΝΤ θα επιδείξει ευελιξία εάν η δόση των 1,56 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβληθεί στις 30 Ιουνίου, καθυστερήσει λίγες μέρες τόνισε ο υπ. Οικονομίας
Την εκτίμηση ότι σήμερα θα υπάρξει η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο οποίος υποστήριξε πως τυχόν νέες αξιώσεις των δανειστών είναι πολύ μικρές λεπτομέρειες που δεν αλλάζουν τα δεδομένα.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι το ΔΝΤ θα επιδείξει ευελιξία εάν η δόση των 1,56 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβληθεί στις 30 Ιουνίου καθυστερήσει λίγες μέρες.
«Η κυβέρνηση θα πετύχει την πιο ισορροπημένη συμφωνία που είναι δυνατή υπό τις δεδομένες συνθήκες» τόνισε μιλώντας στο Mega ο κ.Σταθάκης, τονίζοντας ότι τα υφεσιακά μέτρα μειώθηκαν εξαιτίας του γεγονότος ότι η κύρια προσαρμογή γίνεται με την φορολόγηση των πιο ευκατάστατων και των επιχειρήσεων.
Επιπλέον, ο κ.Σταθάκης υπογράμμισε ότι η συμφωνία θα είναι πολύ ισορροπημένη γιατί έχουν μειωθεί τα πλεονάσματα που καλείται να παράξει η χώρα.
Αναφορικά με τις πιέσεις για αύξηση του ΦΠΑ, ο υπουργός ανέφερε πως δεν θα υπάρχει κανείς σοβαρός αντίκτυπος για τα εμπορικά νησιά και πρόσθεσε ότι «για όλα τα υπόλοιπα νησιά, δίνουμε τη μάχη για να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ».
«Ο διαχωρισμός των εμπορικών και μη νησιών θα γίνει βάσει πληθυσμιακών ή οικονομικών κριτηρίων.
Προσπαθούμε να βρούμε ένα πληθυσμιακό κριτήριο ή ένα οικονομικό κριτήριο με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα» τόνισε ο κ.Σταθάκης, επισημαίνοντας πως ένα από τα θετικά της υπογραφής της συμφωνίας είναι ότι θα υπάρξει άμεση μεταστροφή της οικονομίας.
Όπως είπε, παρά το γεγονός ότι στο α’ τρίμηνο υπάρχει οριακή ύφεση, τελικά τo πρόσημο για την οικονομία το 2015 θα είναι θετικό, καθώς θα καταγραφεί ρυθμός ανάπτυξης κοντά στο 1,5%.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης