Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Τσίπρα - Ηοllande για άρση του αδιεξόδου στην έλευση των δανειστών - Συμφωνία για τήρηση των δεσμεύσεων

Επικοινωνία Τσίπρα - Ηοllande για άρση του αδιεξόδου στην έλευση των δανειστών - Συμφωνία για τήρηση των δεσμεύσεων
Στην αποστολή ειδικής πρόσκλησης στο ΔΝΤ ώστε να επιτρέψει στα τεχνικά κλιμάκια να έρθουν στην Αθήνα, προχώρησε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση
(upd3)Εύσημα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την αποφασιστικότητα που έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα στην κατεύθυνση εφαρμογής της συμφωνίας που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου, απέδωσε ο Γάλλος πρόεδρος Fr. Hollande, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο ηγέτες.
Ο Ηοllande συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την αξιοπιστία και την ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση έχει προχωρήσει τις διαδικασίες το τελευταίο διάστημα, αποδίδοντάς του τα εύσημα για την τήρηση όσων έχουν συμφωνηθεί.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε στον Γάλλο πρόεδρο πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί ώστε να κλείσει έως τα μέσα Αυγούστου η συμφωνία.
Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο πολιτική στήριξη.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας οι δύο άντρες επαναβεβαίωσαν την ανάγκη για αυστηρή τήρηση - κατά γράμμα - των όσων έχουν συμφωνηθεί.
Κατά τις πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Γάλλο πρόεδρο, με στόχο να λυθεί η εμπλοκή και να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει με την έλευση των δανειστών στην Αθήνα.
Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, στην αποστολή ειδικής πρόσκλησης στο ΔΝΤ ώστε να επιτρέψει στα τεχνικά κλιμάκια να έρθουν στην Αθήνα, προχώρησε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
Να σημειωθεί ότι χθες η Ελλάδα είχε συμπεριλάβει το Ταμείο στο κοινό e - mail που απέστειλε στους θεσμούς (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ).
Παρόλα αυτά το ΔΝΤ ήθελε ξεχωριστό… προσκλητήριο.
Σημειώνεται ότι τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας καταφθάνουν σταδιακά στην Αθήνα, ενώ οι επικεφαλής Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ δεν αναμένονται στην ελληνική πρωτεύουσα πριν την Κυριακή.

Eπιβεβαιώνει το Μαξίμου την επικοινωνία Τσίπρα - Ηοllande
Την τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Fr. Hollande επιβεβαιώνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές.
Όπως τονίζουν, ο Γάλλος πρόεδρος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη συνεπή υλοποίηση των συμφωνηθέντων, σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο γραπτό κείμενο της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης.
Και οι δύο επιβεβαίωσαν τη σημασία του να τηρηθούν αμοιβαία και κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω γραπτό κείμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης