Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Το χρέος είναι παράνομο και η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει - Μη αποδεκτή η συμπεριφορά Στουρνάρα

Κωνσταντοπούλου: Το χρέος είναι παράνομο και η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει - Μη αποδεκτή η συμπεριφορά Στουρνάρα
«Δεν υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών - Ο Τσίπρας εκβιάζεται"
Όπως όλες οι διαδικασίες στις οποίες εμπλέκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έτσι και η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τράβηξε σε μάκρος.
Μάλιστα, μετά από τα πρώτα 45 λεπτά της ομιλίας της, ο Δημήτρης Στρατούλης που ήταν παρών, βγήκε από την αίθουσα.
Το σίγουρο είναι ότι δεν επρόκειτο για μία «στημένη» συνέντευξη, όπως τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, αφού ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί ή, διαφωνεί κάποιος μαζί της, σίγουρα δεν πλήττει με όσα λέει.
Η Κωνσταντοπούλου έκανε αρχικά την αυτοκριτική της για όσα δεν πρόλαβε να φέρει σε πέρας στο πρώτο εξάμηνο της θητείας της και μετά μίλησε για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Αφού ευχαρίστησε τα μέλη της, αλλά και όσους προσήλθαν και κατέθεσαν στην επιτροπή όπως τον κ. Ρωμανιά και τον Κ. Ρουμελιώτη, η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε ότι «ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές, επονείδιστο και είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει, ενώ το πόρισμα της Επιτροπής αποκαλύπτει και το βαθμό ευθύνης της διαπλοκής στη δημιουργία του».
Παράλληλα, η Κωνσταντοπούλου υπεραμύνθηκε της απόφασης της να συστήσει την Επιτροπή και κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν ήταν συνεργάσιμος  τόσο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στην Επιροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
«Ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρία.
Επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο.
Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων.
Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος.
Η έλλειψη συνεργασίας θεσμικού παράγοντα με κοινοβουλευτική επιτροπή δεν αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά, για αυτό και το επόμενο διάστημα, μετά τη διακοπή εργασιών της Βουλής, "θα υπάρξουν και οι δέουσες διαδικασίες προκειμένου ο διοικητής της ΤτΕ να προσέλθει στις αρμόδιες επιτροπές και να χορηγήσει τα στοιχεία που οφείλει».
Κλείνοντας το κεφάλαιο για την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος, η Κωνσταντοπούλου αποδοκίμασε τις δηλώσεις Μάρδα επισημαίνοντας ότι «δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση», αλλά και ότι δεν θέλει να πιστέψει πως «συνδέονται με την άρνησή μου να συναινέσω στην παραχώρηση των αποθεματικών της Βουλής στα κρατικά ταμεία».
Αφού κατηγόρησε την «τρόικα της αντιπολίτευσης», ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ότι επιδιώκουν την απομάκρυνσή της από την προεδρία της Βουλής και μίλησε για ανώνυμο bullying που δέχεται, δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε την κυβέρνηση.
«Δεν υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών, ο Τσίπρας εκβιάζεται, ενώ δεν έπρεπε να έρθουν τρία νομοσχέδια στη Βουλή με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος».

Τέλος, όσον αφορά τα δημοσιεύματα ότι προκύπτει ηθικό θέμα από το γεγονός ότι η μητέρα της Λίνα Αλεξίου είναι αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, η Κωνσταντοπούλου είπε ότι της προκαλούν κατάπληξη και υπερασπίστηκε τη μητέρα της.
«Είναι γνωστή στην κοινωνία για τους αγώνες της και  η βασική της ιδιότητα δεν είναι... πως είναι μητέρα μου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης