Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εφικτή για Τσίπρα - Hollande η επίτευξη συμφωνίας αμέσως μετά τις 15/8 - Να αντιμετωπιστεί η τραπεζική κρίση

Εφικτή για Τσίπρα - Hollande η επίτευξη συμφωνίας αμέσως μετά τις 15/8 - Να αντιμετωπιστεί η τραπεζική κρίση
"Η ελληνική οικονομία να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης"
Η επίτευξη συμφωνίας για το νέο τριετές δάνειο αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου αποτέλεσε το «κοινό έδαφος» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Francois Hollande, στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησής τους, στην Αίγυπτο.
Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της δεύτερης διώρυγας του Σουέζ.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου, καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου.
Παράλληλα, συζητήθηκε το ζήτημα του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, με στόχο να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Επίσης συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η ελληνική οικονομία να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης.

Η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - el-Sisi
Θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στο Πειραιά, καθώς και στα άλλα ελληνικά λιμάνια, συζήτησαν, κατά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fattah el-Sisi.
Η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ.
Συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Ζητήματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Medvedev
Σε ζητήματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας επικεντρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Dmitry Medvedev.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές των δύο χωρών σε τεχνικό επίπεδο ενόψει της σύγκλισης της 9ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει την ερχόμενη περίοδο τηλεφωνική επαφή του έλληνα Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τον ρώσο Υπουργό Ενέργειας κ. Νόβακ.
Τέλος επιβεβαιώθηκε η βούληση για υλοποίηση των έως τώρα συμφωνηθέντων κατά την αμέσως επόμενη περίοδο.

Να επισκεφθεί την Ελλάδα το προσεχές διάστημα κάλεσε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Abbas o Tσίπρας
Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης, Mahmoud Abbas, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα μιας επίσκεψης του προέδρου της Παλαιστίνης στην Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης