Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Η ψήφιση της συμφωνίας συνιστά χονδροειδή παραβίαση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας

Κωνσταντοπούλου: Η ψήφιση της συμφωνίας συνιστά χονδροειδή παραβίαση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας
"Η διάσκεψη έχει ευθύνη απέναντι στους 300 βουλευτές"
Για «χονδροειδή παραβίαση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
«Η διάσκεψη έχει ευθύνη απέναντι στους 300 βουλευτές, που δικαιούνται να λάβουν γνώση του νομοσχεδίου, να λάβουν αντίγραφα ώστε να το μελετήσουν, για να μπορούν να συμμετάσχουν στην κοινοβουλευτική διαδικασία» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας τον τρόπο, με τον οποίο εισέρχεται στη Βουλή το κείμενο της συμφωνίας.
«Δυστυχώς οδηγηθήκαμε σε αιφνιδιασμό» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός την είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα χρειαζόταν να ανοίξει η Βουλή πριν τις 16 Αυγούστου.
Όπως εξήγησε, το νομοσχέδιο κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα, με τη διανομή του να ολοκληρώνεται το πρωί, ενώ η διανομή συμπληρωματικών εγγράφων συνεχίστηκε και μετά το μεσημέρι.
Σημειώνεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα αποφασίσει, κατόπιν ψηφοφορίας, τη διαδικασία ψήφισης της νέας συμφωνίας, η οποία απαρτίζεται από δύο άρθρα.
Το πρώτο αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση και το δεύτερο τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η συμφωνία θα εισαχθεί αύριο, Πέμπτη (13/8) στις αρμόδιες Επιτροπές, οι οποίες θα συνεδριάσουν από κοινού έως το μεσημέρι.
Ακολούθως θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η συνεδρίαση της οποίας θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, με τη σχετική ψηφοφορία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης