Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης (Κύπρος): Στόχος των διαπραγματεύσεων η μετεξέλιξη ένα κράτος με ομοσπονδιακή δομή και δύο περιφέρειες

Αναστασιάδης (Κύπρος): Στόχος των διαπραγματεύσεων η μετεξέλιξη ένα κράτος με ομοσπονδιακή δομή και δύο περιφέρειες
Έτοιμος να ακούσει νέες προτάσεις, εισηγήσεις και τακτικές
Η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κράτος με ομοσπονδιακή δομή και δύο περιφέρειες, εφαρμόζοντας την πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, είναι ο στόχος των διαπραγματεύσεων, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Ο ίδιος σημείωσε πως «η κάθε περιφέρεια θα έχει τον πρώτο λόγο στη δική της περιοχή, με απαρέγκλιτη εφαρμογή και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».  
Τόνισε δε, πως ακούει «με προσοχή τις θέσεις για ανάγκη διαμόρφωσης νέας στρατηγικής, αλλά και ότι με λύπη σημειώνει ότι δεν άκουσε ποια μπορεί να είναι αυτή η νέα στρατηγική».
Ο ίδιος δήλωσε «έτοιμος να ακούσει νέες προτάσεις, εισηγήσεις και τακτικές, αλλά και ότι δεν είναι έτοιμος να αποδημήσει τη στρατηγική που χάραξε το Εθνικό Συμβούλιο».
Και αυτό, όπως είπε, γιατί θα παγιωθούν τα τετελεσμένα και θα επιτευχθούν οι στόχοι της Τουρκίας.
Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε τους Ευρωπαίους να στρέψουν τις ενέργειές τους προς την Τουρκία, από την οποία, όπως είπε, «χρειάζονται δείγματα γραφής και όχι απλώς διατυπώσεις, για επιθυμία λύσης του Κυπριακού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης