Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να έχουμε κοινή ευθύνη – Η Ελλάδα εγκαίρως θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Τσίπρας: Πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να έχουμε κοινή ευθύνη – Η Ελλάδα εγκαίρως θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Έδωσε έμφαση στην απουσία της Τουρκίας
«Η Ελλάδα εγκαίρως θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της», υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας ειδική αναφορά στην απουσία της Τουρκίας από τη Σύνοδο Κορυφής.
Όπως είπε, «ένας κρίσιμος κρίκος, η Τουρκία, δεν έχει προσκληθεί σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής» και αυτό, όπως είπε, «είναι ένα έλλειμμα», για να συμπληρώσει ότι «εάν δεν μπορέσουμε να βρούμε λύση με τις χώρες έναρξης των προσφυγικών ροών, δεν θα βρούμε λύση».
Πάντως, απαραίτητο, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι να βρεθεί για κοινά αποδεκτή λύση για το προσφυγικό, μια ευρωπαϊκή λύση, σημειώνοντας «έχουμε μεγάλη ευθύνη όταν πρόσφυγες χάνουν καθημερινά τις ζωές τους στο Αιγαίο».
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα βρεθεί κοινό έδαφος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πως «μέχρι σήμερα δεν μπορέσαμε, γιατί κάποιες χώρες υιοθέτησαν μια στάση «όχι στην αυλή μου».
Μιλώντας για την Ελλάδα, ανέφερε ότι έχει αναλάβει τις ευθύνες της και μάλιστα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμα 5 hot spots στα ελληνικά νησιά και ήδη, είναι έτοιμη η Λέσβος.
«Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας αλλά το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης