Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (Επικρατείας): Τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πλήττουν την κοινωνική συνοχή

Παππάς (Επικρατείας): Τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πλήττουν την κοινωνική συνοχή
Αναγκαία η γρήγορη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ για να δρομολογηθούν οι άδειες των καναλιών
Το ακανθώδες για την κυβέρνηση, ζήτημα των κόκκινων δανείων και τη σχετική συζήτηση με τους θεσμούς, έθιξε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θεωρεί πως τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πλήττουν την κοινωνική συνοχή και οι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει αποδεκτό να χάνει απλώς ο κόσμος τα σπίτια του».
Σε συνέντευξή του  στην εφημερίδα Real Νews υπογράμμισε ακόμη «ότι μια κατάρρευση της αγοράς κατοικίας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην αναγκαία συγκρότηση νέου ΕΣΡ, μετά την παραίτηση της προηγούμενης διοίκησης του λέγοντας οτι θεωρείται άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Ερωτηθείς για το ζήτημα που προέκυψε με την απομάκρυνση της Λίνας Αλεξίου από το ΕΣΡ, μητέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και τις κατηγορίες της πρώην προέδρου της Βουλής υποστήριξε πως «σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά «ότι αυτό που κάναμε μπορεί να θωρακίσει θεσμικά το ΕΣΡ, ούτως ώστε κανείς να μην μπορεί εκ των υστέρων να αμφισβητήσει τον διαγωνισμό, βασιζόμενος στη μη νόμιμη μέχρι σήμερα σύνθεσή του».
Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Ν. Παππάς επανέλαβε ότι είναι ένα καθαρά ευρωπαϊκό θέμα, το οποίο όμως οι εταίροι δεν το αντιμετωπίζουν «με το ίδιο αίσθημα ευθύνης».
Σε ερώτηση αν, λόγω της επιβάρυνσης που δέχεται η χώρα, η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει χαλάρωση του προγράμματος, τόνισε ότι το θέμα της χαλάρωσης «απασχολεί έτσι κι αλλιώς την κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το προσφυγικό».
Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε, επίσης, στη συζήτηση για το χρέος, η οποία είπε ότι θα ξεκινήσει αμέσως μόλις υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα. Η κυβέρνηση θα ζητήσει «το καλύτερο δυνατό για τη χώρα, ώστε η οικονομία της να μπορέσει να αναπνεύσει, να βγούμε από τον κύκλο της λιτότητας και να υπάρξει ανάπτυξη», διαβεβαίωσε.
Σχολιάζοντας την ταραχώδη διαδικασία εκλογής προέδρου στη Ν.Δ., εκτίμησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, «μετά τη συμφωνία με τους εταίρους βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» και πως «πηγαίνει σε εκλογή αρχηγού χωρίς να συζητά για τη στρατηγική και την πολιτική της».
Απαντώντας σε ερώτηση αν οι παλινωδίες με τα ισοδύναμα έκαναν ζημιά στην κυβέρνηση, ο κ. Παππάς επισήμανε πως δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές. Επανέλαβε δε την άποψή του ότι «οι υπουργοί υπάρχουν για να κάνουν και όχι για να λένε» και τόνισε ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του «και αυτό ισχύει για όλους, υπουργούς, βουλευτές, κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη...».
Ερωτηθεί για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, υποστήριξε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αποδείχθηκε λειτουργική και πετυχημένη και πως «αυτοί που καλούνται να τοποθετηθούν είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, «αν θα εγκαταλείψουν την ταύτιση στην κριτική που ασκούν με την Ν.Δ.». Αναγνώρισε ωστόσο τη συναίνεση των δύο κομμάτων, παρά την κριτική που άσκησαν, σε κρίσιμα ζητήματα, όπως για τις τηλεοπτικές άδειες, τη συγκρότηση της ΕΡΤnet και την ανασυγκρότηση του ΕΣΡ .
Τέλος, ερωτηθείς για το εγχείρημα για πανευρωπαϊκό κόμμα που ξεκινά ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε πως «για να κάνεις κόμμα πρέπει να μη λες διαρκώς ψέματα σε φίλους, συντρόφους και αντιπάλους».

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης