Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζιτζικώστας (ΝΔ): Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τη νησιωτική πολιτική από εθνική επιταγή σε ακάλυπτη επιταγή

Τζιτζικώστας (ΝΔ): Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τη νησιωτική πολιτική από εθνική επιταγή σε ακάλυπτη επιταγή
Στη Ρόδο μίλησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας
Τις βασικές κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης της χώρας για τον τουρισμό ανακοίνωσε στην κεντρική ομιλία του απόψε στη Ρόδο ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας, που επισκέφτηκε σήμερα τη Σύμη και τη Ρόδο, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη τη χώρα, συνομίλησε με πολίτες της περιοχής, ενώ συναντήθηκε με στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας και συναντήθηκε με φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.
Στην κεντρική ομιλία του ανακοίνωσε επίσης την πρότασή του για την ίδρυση Ακαδημίας Τουριστικών Σπουδών στη Ρόδο, μίλησε για τη νησιωτική πολιτική και το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά και έθεσε τους τρεις βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης για την ανάπτυξη του τουρισμού σε όλη τη χώρα.
Για τη νησιωτική πολιτική και το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε πως «οι μειωμένοι συντελεστές δεν ήταν συντεχνιακό προνόμιο, αλλά η ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας που προκύπτει από τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των νησιών μας
Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έταξαν τα πάντα στους πάντες.
Από εδώ, από τη Ρόδο, είχε μάλιστα το θράσος, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να δηλώσει ότι τάχα «δεσμεύεται να κλείσει κάθε κουβέντα για αύξηση του ΦΠΑ για τα ελληνικά νησιά».
Και τελικά, όχι απλώς δεν έκλεισε την κουβέντα, αλλά ο ίδιος άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην υπερφορολόγηση».
Κατά τον ίδιο, «αυτή δυστυχώς, είναι η επόμενη ημέρα για τα νησιά και τον τουρισμό: Εστίαση στο 23%, διαμονή στο 13%, και σταδιακή κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου», αλλά και πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, με αύξηση του κόστους για τον επισκέπτη, σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, στις μεταφορές, τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων, σε καταναλωτικά αγαθά.
«Η απόλυτη φοροεπιδρομή», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τζιτζικώστας, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τη νησιωτική πολιτική από εθνική επιταγή σε ακάλυπτη επιταγή.
Δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να αντιληφθούν την κρισιμότητα για τη χώρα, μιας πραγματικά Εθνικής Νησιωτικής Πολιτικής».
Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έδωσε μάχη στην Ευρώπη να εξηγήσουν και να τεκμηριώσουν ότι δεν μπορεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αντιμετωπίζεται, όπως μια οποιαδήποτε Περιφέρεια στη Βόρεια και την Κεντρική Ευρώπη, αλλά έχει άλλες ανάγκες, όπως έχει και άλλες, μεγάλες δυνατότητες.
Υπογράμμισε δε, πως «αυτά δεν είναι απλώς λάθη, είναι εγκλήματα κατά της ίδιας της χώρας».
Κάνοντας αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως «είναι μια εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση».
Μάλιστα, για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα, θα έπρεπε να απαιτεί ενεργητικές λύσεις ασφάλειας, και από τον ΟΗΕ και από την Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι να συγκαλύπτει -άγνωστο με ποια ανταλλάγματα- όσους θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
«Η βαθιά άγνοια του περιβάλλοντος και η αδιανόητα ρηχή για πρωθυπουργό, αντιμετώπιση των θεμάτων, που δεν κρύβεται πια μας κάνει να ανησυχούμε για το πότε θα γίνει το μεγάλο λάθος, στα εθνικά μας συμφέροντα.
Kαι εκεί τα λάθη δεν συγχωρούνται και δεν πληρώνονται ούτε καν με σκληρά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην διπλή εορτή Ορθοδοξίας και Αεροπορίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων δίνουν ισχυρό αίσθημα ασφάλειας», καθώς και ότι «η  παράταξή μας, πάντα υπερασπιζόταν τα εθνικά μας συμφέροντα, και αύριο, ως κυβέρνηση, θα διασφαλίσουμε τα σύνορά μας, το Αιγαίο, τα νησιά μας».
Σε ό,τι αφορά το Αναγέννησης της χώρας για τον τουρισμό, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την πρότασή του για την ίδρυση Ακαδημίας Τουριστικών Σπουδών στη Ρόδο, που θα μπορεί να προσελκύει τουριστικά στελέχη από όλο τον κόσμο για την εκπαίδευσή τους.
Σχετικά με τις βασικές κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης της χώρας για τον τουρισμό, ανέφερε ότι είναι τρεις οι κατευθύνσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού σε όλη τη χώρα, τονίζοντας ότι πρέπει σε όλα τα νησιά  να σπάσει η απομόνωση και  να συνδεθούν ς όχι μόνο ακτοπλοϊκά, αλλά και με νέες αεροπορικές συνδέσεις, απ’ ευθείας από νησί σε νησί, αλλά και πως σε όλη την Ελλάδα, να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις και τις σύγχρονες τάσεις στη διεθνή τουριστική αγορά με την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, την ανάπτυξη και προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού, την ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων με τις όμορες χώρες.
Στο τέλος της ομιλίας του ο Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, που επένδυσε στις σύγχρονες τάσεις, αξιοποίησε τις νέες ευκαιρίες, και εδραίωσε ένα νέο μοντέλο συνεργασίας περιφέρειας – επιχειρηματιών, ένα μοντέλο πρότυπο για όλη την Ελλάδα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Γιώργος Χατζημάρκος με πολύ δουλειά, χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση, μαζί με την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού αποτελούν τους πολλαπλασιαστές της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Και αυτό, στην πιο κρίσιμη περίοδο, σημαίνει πολλά για τη χώρα, σημαίνει έσοδα στην οικονομία μας, σημαίνει θέσεις εργασίας, καθώς το 40% των αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα, είναι εδώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης