Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Είναι αναμφίβολα πολύ καλή η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του κοινού σκοπού

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Είναι αναμφίβολα πολύ καλή η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του κοινού σκοπού
"Διατηρούμε αυτούσιο το δικαίωμά μας να διαχωρίζουμε τη στάση μας", τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μ. Χρυσοβελώνη
«Η κυβερνητική σύμπραξη των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Καμμένου με τον κ. Τσίπρα, εδράζεται σε ένα κοινό στόχο,, να βγάλουμε τη χώρα από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια με ασφάλεια αλλά και με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισονομίας», τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μ. Χρυσοβελώνη.
Η ίδια, σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ανέφερε πως αυτός «ο εθνικός στόχος αποτελεί τον κοινό παρονομαστή και δίνει και το μέτρο της συνεργασίας μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μας, που βεβαίως εξακολουθούν να ισχύουν.
Η συνεργασία μας και η «χημεία» μας με τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του κοινού σκοπού είναι αναμφίβολα πολύ καλή».
Αυτό βεβαίως, όπως ανέφερε, «δεν σημαίνει ότι οι ΑΝΕΛ έχουμε απομακρυνθεί από τις θέσεις μας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό, τα εθνικά μας θέματα, ευαίσθητα ζητήματα σχετικά με την οικογένεια και τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής.
Αντιθέτως.
Διατηρούμε αυτούσιο το δικαίωμά μας να διαχωρίζουμε τη στάση μας σε ό,τι είναι έξω από την ιδεολογική μας ταυτότητα».
Σ’ αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη,  εξέφρασαν τις διαφωνίες τους για την παντελώς ανιστόρητη και πολλαπλώς άτοπη δήλωση του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και για την αρχική πρόθεση της υφυπουργού Παιδείας κ. Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών.
«Οι ΑΝΕΛ πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας και βεβαίως αναγνωρίζουμε την προσφορά της στο έθνος, θεωρώντας αναφαίρετο το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε ακόμη ότι από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος διαφώνησε με την υπερφορολόγηση των ελληνικών εταιριών ζυθοποιίας.
Όπως εξήγησε, «η διαφωνία μας απορρέει από την άποψη ότι η αύξηση του φόρου θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων ζυθοποιίας που υπάρχουν κυρίως στην περιφέρεια, ενώ δίνουν θέσεις απασχόλησης και συντηρούν πολλές οικογένειες.
Την ίδια ώρα προκαλεί πολύ μεγάλη αρνητική εντύπωση η στάση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το θέμα των ζυθοποιιών όταν προβάλει τη …«δικαιολογία» ότι 17 μήνες δεν μπορεί να καθαρογράψει μία απόφαση όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργός κ. Κουίκ».
Όπως είπε, οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να συμφωνούν και σε ζητήματα που τα θεωρούν ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας, όπως το ζήτημα της απόδοσης της ιθαγένειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης