Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (υπ. Επικρατείας): Μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό

Παππάς (υπ. Επικρατείας): Μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό
Με την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό σταματά η καταστροφή καθώς αποφεύγονται οι περικοπές τόνισε ο υπ. Επικρατείας
Την εκτίμηση ότι κατά την ψηφοφορία του ασφαλιστικού στη Βουλή «μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής» διατυπώνει ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς.
Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ.Παππάς υπογραμμίζει ότι με την κυβερνητική πρόταση «σταματά η καταστροφή», καθώς – όπως λέει – αποφεύγονται οι περικοπές με την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων.
Ο κ.Παππάς επικρίνει τη ΝΔ ότι «δεν έχει καταθέσει νέες προτάσεις» και «συνεχίζει να υποστηρίζει τις προτάσεις που διατυπώνονταν με σαφήνεια στο κείμενο των θεσμών που μπήκαν στο δημοψήφισμα και απορρίφθηκαν».
Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του προέδρου του Eurogroup, J.Dijsselbloem ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να διαρκέσει μήνες, ο κ.Παππάς επισημαίνει ότι «ίσως κάποιοι έχουν στο μυαλό τους εκ νέου ένα παιχνίδι καθυστερήσεων».
«Όμως η συμφωνία εφαρμόζεται, τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι θετικά, συνεπώς η φαρέτρα όσων θέλουν να υπονομεύσουν αδειάζει» τονίζει ο κ.Παππάς.
Όσον αφορά την άποψη του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, κ.Πιτσιόρλα, ότι η αριστερά πρέπει να απεγκλωβίσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζει ότι αυτή «η ανάγνωση του παρελθόντος είναι απολύτως άστοχη».
«Η κακοδαιμονία ήταν ο «κρατικοδιαιτισμός» όσων είχαν πιάσει το κράτος πελάτη, με υπερτιμολογήσεις, απευθείας αναθέσεις και θαλασσοδάνεια.
Η εποχή της αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της συνολικής απόσυρσης του κράτους από τις δημόσιες υποδομές έχει παρέλθει» υπογραμμίζει ο κ.Παππάς.
Στην ερώτηση αν υπάρχει θέμα ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά, ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι «η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πάντα είναι μέσα στους ορίζοντές μας», τονίζοντας ότι «η ρυμούλκηση όμορων χώρων μακριά από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές είναι ευκταία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης