Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημιουργία συντονιστικού κέντρου για το προσφυγικό στην Κ.Μακεδονία ζήτησε από την κυβέρνηση ο Απ. Τζιτζικώστας

Δημιουργία συντονιστικού κέντρου για το προσφυγικό στην Κ.Μακεδονία ζήτησε από την κυβέρνηση ο Απ. Τζιτζικώστας
Αν δεν το κάνει η κυβέρνηση θα προτείνω να το κάνουμε εμείς, είπε ο κ. Τζιτζικώστας
Δημιουργία συντονιστικού κέντρου για το προσφυγικό στην Κεντρική Μακεδονία ζήτησε από την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Τζιτζικώστας για το θέμα στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποφασίστηκε η δημιουργία συντονιστικού κέντρου που θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα είναι ολιγομελές για να μπορούν να λαμβάνονται οι αποφάσεις γρήγορα, με την συμμετοχή όλων των φορέων.
«Αν δεν το κάνει η κυβέρνηση θα προτείνω να το κάνουμε εμείς», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.
Στο όργανο αυτό θα συμμετέχει το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, η αστυνομία και ο στρατός και εκπρόσωποι φορέων.
Στο μεταξύ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, πρότεινε να διατυπωθούν προτάσεις από δήμους, ακόμη και αυτούς που δεν έχουν εμπλακεί ως τώρα στο προσφυγικό, για την εύρεση κατάλληλων χώρων μετεγκατάστασης προσφύγων που θα κατατεθούν μόνο στην κυβέρνηση και θα ενεργοποιηθούν μόνο εφόσον προκύψουν νέες ανάγκες.
«Υπάρχει ανάγκη αξιοποίησης κάθε διαθέσιμου πόρου, από κάθε δυνατή πηγή για τη χρηματοδότηση συνοδών αναγκών των προσφύγων από τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.
«Κάθε πηγή σημαίνει ευρωπαϊκοί πόροι, έκτακτη χρηματοδότηση που θα ζητήσουμε από το υπουργείο Εσωτερικών καθώς και αξιοποίηση πόρων από τους τακτικούς προϋπολογισμούς μας», σημείωσε.
Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, έλαβε διαβεβαιώσεις για την τροποποίηση νόμου προκειμένου οι αυτοδιοικήσεις να μπορούν να διαθέσουν χρηματοδοτήσεις για έκτακτες ανάγκες.
Γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια μπορεί να διαθέσει 200.000 ευρώ και ζήτησε από τους εμπλεκόμενους φορείς να της κοινοποιήσουν λίστα με τις ανάγκες τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν λόγω του προσφυγικού.
Ο κ. Τζιτζικώστας κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη το λόγο έλαβαν εκπρόσωποι του υφυπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, της αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης