Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας (υπ.Προστασίας του Πολίτη): Σε δύο εβδομάδες το αργότερο η κατάσταση στην Ειδομένη θα έχει ομαλοποιηθεί

tags :
Τόσκας (υπ.Προστασίας του Πολίτη): Σε δύο εβδομάδες το αργότερο η κατάσταση στην Ειδομένη θα έχει ομαλοποιηθεί
Στόχος είναι να πειστούν οι πρόσφυγες ότι η βαλκανική οδός έχει κλείσει υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Την εκτίμηση ότι σε μια με δύο εβδομάδες η κατάσταση στην Ειδομένη θα έχει ομαλοποιηθεί διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο βίαιης επέμβασης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Τόσκας είπε ότι ήδη υπάρχουν κάποιοι πρόσφυγες που γυρνάνε προς τα πίσω, αλλά και κάποιοι που πάνε το βράδυ στους καταυλισμούς για να κοιμηθούν και το πρωί επιστρέφουν στην Ειδομένη.
Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να πειστούν οι πρόσφυγες ότι η βαλκανική οδός έχει κλείσει, με ευθύνη χωρών που βρίσκονται στα βόρεια, και ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών να πάνε στους κοντινούς καταυλισμούς, όπου θα έχουν τη στοιχειώδη στέγη και τροφή μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.
«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση εκεί.
Υπάρχει πολύς κόσμος.
Εμείς έχουμε υποδομές σε ένα κορδόνι καταυλισμών γύρω στα 15-20 χιλιόμετρα παραπίσω.
Μιλάω για Χέρσο, για Πολύκαστρο, για Διαβατά και φτιάχνουμε συνεχώς νοτίως της Θεσσαλονίκης.
Πρέπει να τους πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους και φυσικά το να τους πείσουμε δεν γίνεται με δακρυγόνα.
Το 50% είναι γυναίκες και παιδιά» είπε ο κ.Τόσκας, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο χρήσης βίας για την απομάκρυνση της.
Όπως είπε ο υπουργός, δεν είναι εύκολο να πειστούν να φύγουν οι πρόσφυγες από το σημείο.
«Στο λιμάνι του Πειραιά προσπαθούσαμε χθες επί 5 ώρες να επιβιβάσουμε κόσμο για να τους πάμε σε καταυλισμό στον Άγιο Ανδρέα.
Δεν ήθελαν να μπουν στα λεωφορεία γιατί ήθελαν να πάνε στην Ειδομένη.
Δεν είναι ενημερωμένοι, υπάρχουν και τα διάφορα κυκλώματα» τόνισε ο κ.Τόσκας, αναφέροντας πως πέρα από την Ειδομένη, η κατάσταση ελέγχεται με τους διάφορους καταυλισμούς που φτιάχνονται.
Όσον αφορά τις ροές από την Τουρκία είπε ότι συνεχίζονται, εκτιμώντας ότι «προφανώς η Τουρκία προσπαθεί να διαπραγματευτεί μέχρι τη σύνοδο κορυφής», ενώ δήλωσε ότι δεν έχουν δημιουργηθεί νέοι διάδρομοι ούτε μέσω Αλβανίας ούτε μέσω Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης