Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρίτσης: Δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα δημόσιας τάξης παρά το ότι 1,5 εκατ. άνθρωποι πέρασαν από την Ελλάδα

Κυρίτσης: Δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα δημόσιας τάξης παρά το ότι 1,5 εκατ. άνθρωποι πέρασαν από την Ελλάδα
Ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει με τη σταδιακή μεταφορά των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας τόνισε ο κ.Κυρίτσης
Την θέση ότι παρά το γεγονός ότι 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες πέρασαν από την Ελλάδα, δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα δημόσιας τάξης ούτε υπήρξαν αξιοσημείωτες εντάσεις μεταξύ Ελλήνων και προσφύγων διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Κυρίτσης υποστήριξε πως η Ειδομένη θα αδειάσει σταδιακά με τη μεταφορά προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας.
Ο κ.Κυρίτσης έκανε γνωστό ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κέντρο φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, χωρητικότητας πλέον των 2.000 ατόμων και επισήμανε ότι, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ο στόχος είναι να αρχίσει να λειτουργεί από τις 18 Απριλίου.
Ανέφερε, επίσης, ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι να νοικιάσει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μη χρησιμοποιούμενους εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους, ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες να παραχωρήσουν τις εγκαταστάσεις και υπογράμμισε ότι έως στιγμής δεν γνωρίζει αν θα αναζητηθούν αυτοί οι χώροι στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ή σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας.
«Ψάχνουμε εγκαταστάσεις που δεν θα είναι των 50 ατόμων, αλλά ούτε και εγκαταστάσεις των 5.000 ατόμων» είπε ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι άμεσα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης