Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δρίτσας: Νομική υπερβολή που δεν στοιχειοθετείται οι αντιδράσεις της Cosco για τον ΟΛΠ

Δρίτσας: Νομική υπερβολή που δεν στοιχειοθετείται οι αντιδράσεις της Cosco για τον ΟΛΠ
Οι όποιες αλλαγές είχε κάνει η κυβέρνηση αφορούσαν τον κυρωτικό νόμο τόνισε ο κ.Δρίτσας
Νομική υπερβολή που δεν στοιχειοθετείται χαρακτήρισε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, τις αντιδράσεις της COSCO για τις αλλαγές στη σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Δρίτσας υποστήριξε ότι οι όποιες αλλαγές είχε κάνει η κυβέρνηση στο κείμενο δεν αφορούσαν τη συμφωνία αλλά τον κυρωτικό νόμο και επρόκειτο για αλλαγές ορθής νομοθέτησης.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι η εταιρία - και άλλοι φορείς - εκλήθη στην επιτροπή εμπορίου, αλλά δεν προσήλθε και στο τέλος της συνεδρίασης εστάλη η επιστολή, με τρόπο που σύμφωνα με τον υπουργό, δεν ήταν σωστός.
«Ο κυρωτικός νόμος είναι στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης η οποία μπορεί να κάνει αλλαγές αρκεί να μην έρχονται σε σύγκρουση με τη σύμβαση παραχώρησης.
Οι αλλαγές που έγιναν δεν είχαν στόχο να αμφισβητήσουν τη σύμβαση και να αλλάξουν οι όροι» τόνισε ο κ.Δρίτσας, επισημαίνοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, λέγοντας πάντως ότι οι αλλαγές που έγιναν στον κυρωτικό νόμο, δεν προήλθαν από το υπουργείο του αλλά από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Δρίτσας υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, υπογραμμίζοντας πως κάθε ημέρα τα ΜΜΕ και η ΝΔ ζητούν και από μια παραίτηση υπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης