Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Ο μόνος που θα μπορούσε να εφαρμόζει μνημόνιο σε αυτήν την περίοδο είναι ο Τσίπρας

Λαφαζάνης: Ο μόνος που θα μπορούσε να εφαρμόζει μνημόνιο σε αυτήν την περίοδο είναι ο Τσίπρας
Ο Τσίπρας πρόδωσε τη λαϊκή βούληση και εντολή, εγκατέλειψε ένα ολόκληρο πρόγραμμα είπε ο κ.Λαφαζάνης
Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο μόνος που θα μπορούσε να εφαρμόζει τέτοιο μνημόνιο σε αυτή την περίοδο είναι ο Αλέξης Τσίπρας».
«Εγκατέλειψε ένα ολόκληρο πρόγραμμα.
Πρόδωσε τη λαϊκή βούληση και τη λαϊκή εντολή, ειδικότερα του δημοψηφίσματος.
Έκανε μια απίστευτη στροφή, κωλοτούμπα, εφαρμόζει μια πολιτική που αντιστοιχεί σε κόμματα της δεξιάς και μάλιστα σε μια περίοδο που η δεξιά δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές για μια σειρά λόγους.
Ο μόνος που θα μπορούσε να εφαρμόζει τέτοιο μνημόνιο σε αυτή την περίοδο είναι ο Αλέξης Τσίπρας και παίζει αυτόν τον ρόλο για το σύστημα και το ευρωπαϊκό κατεστημένο.
Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, η πολιτική και η πορεία του» τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 ο κ.Λαφαζάνης.
Κληθείς να σχολιάσει τα περί plan B του Γ. Βαρουφάκη και τις αποκαλύψεις Γκαλμπρεϊθ ο κ.Λαφαζάνης έκανε λόγο για μυθεύματα και φαντασιώσεις.
«Δεν είναι σοβαρά πράγματα.
Βρήκε ευκαιρία μια μερίδα του πολιτικού κόσμου, η οποία μάλλον αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, να “επενδύσει”…
Είναι λάθος το θέμα στο οποίο “επενδύει”…
Δεν νομίζω ότι ο κ. Γκάλμπρεϊθ έκανε καταγγελίες.
Νομίζω ότι ως καταγγελίες αναδεικνύονται…
Πρέπει ο καθένας να ερευνήσει το ζήτημα όπως θέλει.
Δεν είμαι αντίθετος στην έρευνα, αλλά σε όλο αυτόν το θόρυβο που γίνεται, ο οποίος δεν έχει καμία απολύτως σημασία για το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Βέβαια έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος πρόδωσε ένα ολόκληρο δημοψήφισμα, ξεπούλησε τις δεσμεύσεις του, έκανε μια μεγάλη κωλοτούμπα και υπαναχώρησε και πήγε σε μια συνομολόγηση μνημονίου μόνο και μόνο -υποτίθεται- για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ.
Έκτοτε εφαρμόζει αυτό το τρίτο, καταστροφικό μνημόνιο κατά γράμμα.
Παίρνει τα συγχαρητήρια όλων των θεσμών, οι οποίοι τον παροτρύνουν να συνεχίσει απρόσκοπτα αυτή την ωραία -ας πούμε- πορεία των μεταρρυθμίσεων, ότι αυτός είναι ο δρόμος για την Ελλάδα και του επιδεικνύουν και εμπιστοσύνη.
Και έρχεται τώρα μια αντιπολίτευση, μια μερίδα του Τύπου, ένα μέρος του πολιτικού κόσμου να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, τον κ. Βαρουφάκη - ο οποίος είναι προσηλωμένος στο ευρώ και ο οποίος πρόσφατα έκανε και μια εκστρατεία στη Βρετανία στο πλάι του Εργατικού Κόμματος υπέρ του Bremain -, ότι τάχα βυσσοδομούσαν και συνωμοτούσαν για να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ.
Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά;
Εγώ ήμουν κατά του ευρώ στην κυβέρνηση και στο κόμμα και δίναμε ομηρικές μάχες και αντιπαραθέσεις μέσα στο κόμμα, με την κυβέρνηση, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη για να τους πείσουμε ότι υπάρχει σχέδιο Β, εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη.
Μάλιστα λέγαμε ότι από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να είχε τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως μια άλλη βιώσιμη δυνατότητα και με προοπτική για τη χώρα.
Η Ελλάδα οδεύει ολοταχώς έξω από το ευρώ και την ευρωζώνη.
Αλλά αυτό θα γίνει, αφού εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός και αφού εκποιηθούν τα πάντα…» υποστήριξε ο κ.Λαφαζάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης