Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας: Η αστυνομία δεν αποδίδει δικαιοσύνη, εκτελεί τις εντολές της Δικαιοσύνης

tags :
Τόσκας: Η αστυνομία δεν αποδίδει δικαιοσύνη, εκτελεί τις εντολές της Δικαιοσύνης
Έχω καλέσει τις συλλογικότητες από τα Εξάρχεια να συζητήσουμε τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Την θέση ότι η αστυνομία δεν αποδίδει δικαιοσύνη αλλά εκτελεί εντολές της Δικαιοσύνης διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τόσκας με αφορμή την αντιπαράθεση του Π.Πολάκη με δικαστικούς και αστυνομικούς.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τόσκας υποστήριξε ότι πολιτική επιδίωξη και αγωνία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας είναι η μείωση του κόστους της υγείας και η αντιμετώπιση μιας σαθρής κατάστασης, αλλά υπογράμμισε ότι στην περίπτωση του νοσοκομείου Τρικάλων «δεν υπήρξε υπερβάλλων ζήλος των αστυνομικών (οι οποίοι προχώρησαν σε συλλήψεις της διοίκησης του Νοσοκομείου Τρικάλων για παραβίαση δικαστικής απόφασης) και ότι εκτελέστηκαν οι εντολές της Δικαιοσύνης».
Όσον αφορά την κριτική που δέχθηκε από το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις επεμβάσεις της αστυνομίας σε καταλήψεις ο κ. Τόσκας ανέφερε με σημασία ότι «το κόμμα μπορεί να κάνει την κριτική, δεν είμαι υπεράνω κριτικής, ούτε παίρνω αέρα από την υποστήριξη από κάποιους κύκλους» δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού
«Έχω καλέσει τις συλλογικότητες από τα Εξάρχεια να συζητήσουμε για να υπάρξει ανεμπόδιστη και ελεύθερη έκφραση των ιδεών, όχι όσους έχουν σχέση με ναρκωτικά βέβαια,» είπε ο κ.Τόσκας, αναφέροντας ότι  σε τρεις περιπτώσεις στα Εξάρχεια έγιναν εκκενώσεις κτηρίων μετά από απαίτηση των ιδιοκτητών.
«Προσπαθούμε τα νέα αυτά παιδιά να μην κλείνονται στους τοίχους ενός σπιτιού, αλλά να εκφραστούν στους δρόμους με ανοιχτό κίνημα διεκδικήσεων και όχι απομονωτισμό» ανέφερε για τις καταλήψεις, ενώ για την κατάληψη του ΑΠΘ δήλωσε ότι μια επέμβαση θα είχε πολύ μεγαλύτερο κόστος.
«Το κόστος στη Θεσσαλονίκη ήταν 3.000 ευρώ, στο Πανεπιστήμιο ίσως κάτι παραπάνω.
Ο πολίτης θέλει ασφαλές περιβάλλον χωρίς να κινδυνεύει και να κάνει τη δουλειά του, να διασκεδάζει, χωρίς πρόβλημα...
Δεν θέλει σκληρή καταστολή στις διεκδικήσεις και τη διαμαρτυρία του, θέλει να προχωράει με την ησυχία του, σου λέει ‘έχω τα προβλήματα που έχω, μην προσθέτεις άλλα, προστάτευσε με.
Έχουμε πετύχει περιβάλλον ασφάλειας χωρίς κατασταλτικά μέτρα όπως δακρυγόνα, που δεν μείωσαν, αύξησαν τα προβλήματα» υπογράμμισε ο κ.Τόσκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης