Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα, οι ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου έπειτα από πρόσκληση του Τσίπρα - Επιβεβαίωση του bankingnews.gr

Στην Αθήνα, οι ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου έπειτα από πρόσκληση του Τσίπρα - Επιβεβαίωση του bankingnews.gr
Η συνάντηση αναμένεται να γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου
Τη δημιουργία "μετώπου του ευρωπαϊκού Νότου" ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και μνημονίων επιδιώκει ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα προσκαλέσει Ευρωπαίους ομολόγους του στην Αθήνα.
Όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews.gr από τις 2 Αυγούστου 2016 (διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα), ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καλέσει στην Αθήνα τον Francois Hollande, τον Matteo Renzi, τον Antonio Costa και τον Mariano Rajoy σε μια άτυπη συνάντηση των ηγετών των χωρών του Νότου με ατζέντα την οικονομική πολιτική, τη στροφή στην ανάπτυξη, τη χαλάρωση της αυστηρής λιτότητας που επιβάλλει ο Βορράς, την πολιτική απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας, τις επενδύσεις και το μεταναστευτικό ζήτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα γίνει το πιθανότερο στις 9 Σεπτεμβρίου, λίγα μόλις 24ωρα προτού ο πρωθυπουργός μεταβεί στη συμπρωτεύουσα για να μιλήσει από το βήμα της ΔΕΘ.
Θα έχει προηγηθεί η συνάντηση των Ευρωπαίων Προοδευτικών στο Παρίσι, στις 25 Αυγούστου όπου θα δώσει το «παρών» ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα από πρόσκληση του Francois Hollande.
Άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση εδώ και καιρό επιδιώκει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού τόξου του Νότου που θα πιέσει το σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης -και ειδικά το Βερολίνο- να προχωρήσουν σε αλλαγή πολιτικής εγκαταλείποντας την αυστηρή λιτότητα και ενισχύοντας τη δημοκρατική λειτουργία των ευρωπαϊκών Θεσμών.
Ο πρωθυπουργός με την άτυπη συνάντηση της Αθήνας επιδιώκει να βρει συμμάχους και στο ζήτημα της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά, αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα της δίκαιης κατανομής προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες ενώ θα θέσει και το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Δ. Αλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης