Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Η ΝΔ ζητά παραίτηση Τσίπρα διότι δεν έχει πρόταση

Σκουρλέτης: Η ΝΔ ζητά παραίτηση Τσίπρα διότι δεν έχει πρόταση
Το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να αποτιμήσει το ρόλο του κόμματος στη νέα εποχή είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι το αίτημα της ΝΔ για παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης οφείλεται στο ότι δεν έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης.
Σε δηλώσεις του Στο Κόκκινο ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η ΝΔ αδυνατεί να αρθρώσει δική του πρόταση και για αυτό προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα αυτό με «ακραίες» απαιτήσεις δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα για εκλογές.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι θέσεις του κ.Μητσοτάκη στρέφονται κυρίως προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αντί να συγκροτούν μία σοβαρή πολιτική πρόταση.
Το κόμμα της ΝΔ είναι σε τέλμα και δεν έχει απαλλαγεί από το φορτίο της αναξιοπιστίας, λόγω όσων έκανε τα τελευταία χρόνια.
Η αιτία για αυτό είναι το στρατηγικό αδιέξοδο για την αξιωματική αντιπολίτευση.
Έτσι, επιλέγονται τεχνικές και αντιπαραθέσεις χωρίς βάθος, με στόχο τη συντήρηση της αντιπαράθεσης για τη συσπείρωση της βάσης, για να μην πάθει ό,τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ.
Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, δεν θα μπορέσει να αποκτήσει την απαιτούμενη δυναμική, ώστε τελικά να θέσει σοβαρά θέμα παραίτησης της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης.
Κληθείς να σχολιάσει τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού να καταλήξουν σε συμπόρευση, ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι πρόκειται για αδιέξοδη κατάσταση, καθώς, όπως είπε,  «δεν μπορούν να διατυπώσουν κάτι, σε έναν χώρο που ιστορικά σφράγισε μέσω του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δεκαετίες.
Τώρα, αυτός ο χώρος είναι ετερόφωτος».
Όσον αφορά το επικείμενο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπ.Περιβάλλοντος είπε πως σε αυτό θα πρέπει να αποτιμηθεί ο ρόλος του κόμματος στη νέα εποχή, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
«Θα ήταν χαμένη ευκαιρία απλώς να απευθύνει ένα "ωσανά" προς την κυβέρνηση».
Το κόμμα χρειάζεται να έχει τις απαραίτητες επεξεργασίες και να καταθέτει τις δικές του προσεγγίσει στις εφαρμοζόμενες πολιτικές και στρατηγικές, είναι απαραίτητο ως μπούσουλας και πυξίδα.
Η κυβέρνηση θέλει επίσης να πατάει σε ένα μαζικό κόμμα που μεταφέρει εμπειρίες και διορθώνει πολιτικές» επεσήμανε ο κ.Σκουρλέτης.
Ερωτηθείς για το τι θα πει στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο κ.Τσίπρας ο υπουργούς υποστήριξε ότι «μπορούμε να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό σε αρκετά από αυτά που είχαμε πει», αναφέροντας ως παράδειγμα την προστασία των κύριων συντάξεων από μειώσεις μέχρι τα 1.300 ευρώ, την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας, με κεφάλαια που οι δανειστές ήθελαν να κατευθύνουν αλλού, την εικόνα της οικονομίας για την οποία σήμερα σχεδόν ομολογείται ότι η Ελλάδα έχει «περάσει τον κάβο» και την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων ενέργειας και την ακύρωση του νόμου για την μικρή ΔΕΗ
«Κάπου πετύχαμε νίκες, αλλού είχαμε υποχωρήσεις» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης