Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημιουργική και περιεκτική η συζήτηση Αναστασιάδη – Moon (ΟΗΕ) για το Κυπριακό

Δημιουργική και περιεκτική η συζήτηση Αναστασιάδη – Moon (ΟΗΕ) για το Κυπριακό
Για άνευ προηγουμένου πρόοδο στις διαπραγματεύσεις έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ
Το Κυπριακό και η κλιματική αλλαγή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες το βράδυ ο γ.γ. του ΟΗΕ Ban Ki Moon και ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης στην Νέα Υόρκη.
Ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ δήλωσε ότι ο κ. Moon και ο πρόεδρος Αναστασιάδης, παρουσία του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ, Έσπεν Άϊντα, συζήτησαν «την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο».
Ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ έκανε λόγο για « άνευ προηγουμένου πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις τον τελευταίο χρόνο, και χαιρέτισε επίσης το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αποφασιστικότητας και καλής θέλησης που περιβάλλει τις συνομιλίες».
«Οι δύο άνδρες συζήτησαν την κλιματική αλλαγή και ο γενικός γραμματέας χαιρέτισε την ισχυρή δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για επικύρωση της Συμφωνίας του Παρισιού» τόνισε ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ.
Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα, ο Ν. Αναστασιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι παρά το σύντομο (της συνάντησης) ήταν αρκετά περιεκτική αλλά και αρκετά δημιουργική.
«Καταρχήν μας απασχόλησε η ημερήσια διάταξη της παρούσας Γενικής Συνέλευσης, όπως είναι η μεταναστευτική κρίση, αλλά και οι κλιματικές αλλαγές.
Η επικύρωση της συμφωνίας του Παρισιού από πλευράς Κύπρου θα γίνει οπωσδήποτε προ του τέλους του χρόνου.
Για το Κυπριακό μας απασχόλησε η παρούσα κατάσταση πραγμάτων, δηλαδή ως έχει σήμερα το στάδιο των διαπραγματεύσεων, με πολλή αντικειμενικότητα, μακριά από οποιοδήποτε blame game, δηλαδή απόδοση ευθυνών» τόνισε ο κ.Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας «την ίδια ώρα την ανάγκη της ιδιαίτερης προσοχής από όλους να μη δημιουργηθούν καταστάσεις, οι οποίες πιθανότατα, αντί να μας οδηγήσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, να είναι αποτρεπτικές της προσπάθειας, μη επικεντρωνόμενοι στην ουσία και στις ανησυχίες να οδηγηθούμε σε διασκέψεις οι οποίες, ανώριμες ούσες, δεν θα αποδώσουν αυτό που θέλουμε να πετύχουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης