Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι για συνεδρίαση του ΣτΕ: Τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα

tags :
Ποτάμι για συνεδρίαση του ΣτΕ: Τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα
«Η κυβέρνηση λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος και η αντίσταση στα σχέδια της είναι πράξη δημοκρατίας»
Ανακοίνωση για τη διακοπή της σημερινής (30/9) συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Ποτάμι, τονίζοντας ότι τέτοια γεγονότα δημιουργούν βαθύτατη ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών της χώρας.
Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικαστών θα υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της Δικαοσύνης, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος και η αντίσταση στα σχέδια της είναι πράξη δημοκρατίας».
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Ποταμιού ανέφερε τα εξής:

«Η εικόνα που εκπέμπεται από τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δημιουργεί βαθύτατη ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας.
Όταν διακόπτεται η συνεδρίαση ενός ανώτατου δικαστηρίου της χώρας εν μέσω αντεγκλήσεων και καταγγελιών για προσπάθεια υπαγόρευσης αποφάσεων, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα. Πιστεύουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικαστών θα ορθώσει το ανάστημά της σε κάθε προσπάθεια κυβερνητικής παρέμβασης στο έργο της και θα υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Η κυβέρνηση λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος και η αντίσταση στα σχέδια της είναι πράξη δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης