Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ):Μας απασχολεί σοβαρά μια πιθανή σύγκρουση Ελλάδας - Τουρκίας

Κουτσούμπας (ΚΚΕ):Μας απασχολεί σοβαρά μια πιθανή σύγκρουση Ελλάδας - Τουρκίας
"Συνεχή θερμά επεισόδια στο Αιγαίο μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη όξυνση, να πυροδοτήσουν εμπλοκή και άλλων βαλκανικών χωρών"
Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο μιας πιθανής σύγκρουσης ανάμεσα την Ελλάδα και την Τουρκία, εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Όπως τονίζει,  « μας απασχολεί σοβαρά μια πιθανή σύγκρουση και όξυνση της κατάστασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά και οι εξελίξεις στο Κυπριακό», και προσθέτει «συνεχή θερμά επεισόδια στο Αιγαίο μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη όξυνση, να πυροδοτήσουν εμπλοκή και άλλων βαλκανικών χωρών, να οδηγήσουν σε μια πιο γενικευμένη πολεμική  αντιπαράθεση στο Αιγαίο, τη Θράκη, τα βόρεια σύνορά μας».
 Ο ίδιος αφήνει να ευνοηθεί ότι στο πλευρό της Τουρκίας ενδέχεται να ενταχθεί και η Αλβανία, σημειώνοντας πως είναι γνωστή η πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία των δυο χωρών.
Περαιτέρω, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο κ. Κουτσούμπας , αφού τονίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στον λαό θυμίζει την κουτοπονηριά των παπατζήδων», σημειώνει ότι  «τα μέτρα που συζητά που συζητάει η κυβέρνηση με τους θεσμούς – εργασιακά, αφορολόγητο, συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις- δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο ευρώ, αλλά δισεκατομμύρια ευρώ νέα μέτρα που θα πλήξουν τον λαό».
Τα αντίμετρα, προσθέτει, «θα αφορούν κυρίως την ελάφρυνση του κεφαλαίου», ενώ «η μείωση του αφορολογήτου, που θα μας πάρει από την τσέπη το λιγότερο έναν ολόκληρο μισθό ή μια ολόκληρη σύνταξη, δεν αντισταθμίζεται».
Μάλιστα, κατηγορεί τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι στο τέλος όλοι «σηκώνουν το χεράκι τους και ψηφίζουν βαριά αντιλαϊκά μέτρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης