Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης: Καμία διάσταση απόψεων με την Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Αναστασιάδης: Καμία διάσταση απόψεων με την Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Η Τουρκία ευθύνεται για το αδιέξοδο υποστήριξε ο πρόεδρος της Κύπρου
Την θέση ότι δεν υπήρξε καμία διάσταση με την Αθήνα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και ότι την ευθύνη για το αδιέξοδο στις συνομιλίες βαρύνει αποκλειστικά την Τουρκία διατύπωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Αναστασιάδης απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια που είχαν αναπτυχθεί για διάσταση απόψεων Αθήνας – Λευκωσίας για το Κυπριακό.
«Ουδέν αναληθέστερον.
Επιτέλους κάποια στιγμή, θα πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι και να κατανοήσουμε ότι δεν είναι τα κουτσομπολιά που δημιουργούν πολιτική, αλλά οι συμπεριφορές.
Ουδέποτε υπήρξε η οποιαδήποτε διαφορά, είτε στο Μον Πελεράν, είτε αργότερα στη Γενεύη.
Αντίθετα, είμαστε σε πλήρη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, όταν λέω ελληνική κυβέρνηση δεν εννοώ μόνο τον πρωθυπουργό, εννοώ και τον κ. Κοτζιά.
Υπήρξε πάντα αγαστή συνεργασία, στενότατη συνεργασία με κοινή αντίληψη πώς θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, με πραγματισμό, αλλά και αποφασιστικότητα» είπε ο κ.Αναστασιάδης, ο οποίος εκτίμησε πως ο Erdogan ήταν αυτός που έβαλε «φρένο» στον Akinci για να μην προχωρήσουν οι συνομιλίες.
«Δεν λέω αν είναι ο Erdogan ή το βαθύ Κράτος ή ποιος, αλλά ξέρω ότι η πολιτική της Άγκυρας ήταν εκείνη, η οποία οδήγησε εις το σημερινό αδιέξοδο χωρίς να αποκλείω και ενδεχόμενη υποχώρηση σε φωνές, στις αρνητικές φωνές των κομμάτων της αντιπολίτευσης» είπε ο κ.Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε ανησυχίες για την περίοδο έως το δημοψήφισμα στην Τουρκία.
«Η προσπάθεια είναι να συσπειρωθεί ή να δημιουργηθεί ένα κλίμα φανατισμού μέσα στην τουρκική κοινωνία, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που επιδίωκε ο Erdogan.
Είναι πολύ επικίνδυνο και για την ίδια την Τουρκία, η οποία οικονομικά παρουσιάζει μια κάμψη, προβλήματα σημαντικά.
Η τρομοκρατία δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα, και γενικότερα, μετά το δημοψήφισμα υπάρχει μια αποσταθεροποίηση.
Δηλαδή, ναι μεν φαίνεται ισχυρός ο Erdogan ελέγχει την κατάσταση, αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει, τι μπορεί να συμβεί γιατί από την αντίδραση στο εσωτερικό, είτε στο στράτευμα είτε οπουδήποτε αλλού.
Αλλά ας απευχόμαστε τις επικίνδυνες εξελίξεις και ας αποφύγουμε τις εκτιμήσεις» υποστήριξε ο πρόεδρος της Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης