Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Μέλημα μας να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια – Όλοι έκαναν υποχωρήσεις

Σβίγκου: Μέλημα μας να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια – Όλοι έκαναν υποχωρήσεις
Αιτία της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης ήταν οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να βγάλει την χώρα από την κρίση και από την επιτροπεία με την κοινωνία όρθια διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία υποστήριξε πως αιτία των καθυστερήσεων ήταν «οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για 4,5 δις ευρώ πρόσθετα μέτρα».
«Έγιναν υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές.
Έγινε υποχώρηση από την ελληνική κυβέρνηση ως προς το δημοσιονομικό μείγμα για μετά το ’19 – και αυτό βέβαια δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να πανηγυρίζουμε.
Την ίδια στιγμή, όμως υπήρξε ένα μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο.
Και δεν μιλούμε μόνο για μέτρα επιβάρυνσης, αλλά μιλούμε και για μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών και στήριξης του κοινωνικού κράτους, όπως είναι τα θετικά αντίμετρα.
Ούτε το αντίμετρο για τον ΕΝΦΙΑ, ούτε το αντίμετρο για τα σχολικά γεύματα, ούτε για τη φαρμακευτική δαπάνη και μια σειρά ζητημάτων δεν αφορούν τους πλούσιους, αλλά αφορούν αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη.
Οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς  στοχεύουν στην επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας, ισορροπημένης, η οποία θα έχει μέσα και το σκέλος του χρέους και το σκέλος των βιώσιμων πλεονασμάτων.
Η μεγαλύτερή μας προσπάθεια, όμως, αφορά στο να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.
Όλες μας οι κινήσεις και όλες μας οι ενέργειες εκεί συγκλίνουν.
Είναι τεράστιες οι προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να βγει η χώρα από την επιτροπεία.
 Και αυτό δεν το κάνεις μόνο μέσα από δηλώσεις.
Το κάνεις μέσα από συντονισμένες  ενέργειες και μέσα από συγκρούσεις.
Έχουμε συγκρουστεί με τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές κατευθύνσεις κι αυτό κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Σβίγκου.
Αναφερόμενη στην τροπολογία για το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «κανένα πρόστιμο δεν χαρίζεται».
«Δεν πρόκειται για καμία χαριστική τροπολογία, όπως θέλει να φαντάζεται η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό που προτείνεται να γίνει είναι οι νέοι διοικούντες που έρχονται σε μια επιχείρηση δεν θα είναι αυτοί υπεύθυνοι για προηγούμενες παραβάσεις, των προηγούμενων διοικήσεων για τις οποίες δεν είχαν γνώση όταν έκαναν την επένδυση.
Δεν είμαστε εμείς αυτοί που φέρνουμε τροπολογίες το βράδυ, όπως έκανε σωρηδόν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ., όπως για παράδειγμα έκαναν οι προηγούμενοι με τις αμνηστίες στα τραπεζικά στελέχη για τα θαλασσοδάνεια» τόνισε η κα.Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης