Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Στόχος να βγούμε στις αγορές το 2018 – Τυχοδιωκτική η πολιτική Μητσοτάκη

tags :
Ρήγας: Στόχος να βγούμε στις αγορές το 2018 – Τυχοδιωκτική η πολιτική Μητσοτάκη
Εμείς δεν φτιάχνουμε success story υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει η χώρα στις αγορές το 2018 ώστε να τερματιστούν τα μνημόνια και η επιτροπεία διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη για τυχοδιωκτική πολιτική.
«Το πρώτο κομμάτι της συμφωνίας, που αφορά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εμπεριέχει όλα τα μέτρα π.χ φορολογικό- συντάξεις  εμπεριέχει και τα αντίμετρα.
Για πρώτη φορά υπάρχουν μέτρα με θετικό πρόσημο και αυτό είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ρήγας, τονίζοντας ότι το δεύτερο κομμάτι αφορά στο χρέος και στα πλεονάσματα και επανέλαβε ότι όλα θα ισχύσουν παράλληλα.
«Θέλουμε να τελειώσει το πρόγραμμα και να μην υπάρχουν δανειακές συμβάσεις γιατί όσο αυτές υπάρχουν είσαι σε επιτροπεία.
Ο στόχος είναι να βγούμε στις αγορές το 2018 ως μια κανονική χώρα έχοντας μπει και στην ποσοτική χαλάρωση» είπε ο κ.Ρήγας, τονίζοντας ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός καθώς «όλοι οι οικονομικοί δείχτες δείχνουν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ακόμα και ο τρόπος αγοράς των ελληνικών ομολόγων έχει πέσει κάτω από το 6%».
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ κατηγορώντας τον για «τυχοδιωκτική πολιτική».
«Τα μέτρα που πήρε τελικά η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά λιγότερα, από όσα είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι για το 2015-2016.
Οι όποιες  καθυστερήσεις δεν οφείλονταν στην κυβέρνηση αλλά στη διχογνωμία Ευρώπης - ΔΝΤ για την απομείωση του χρέους.
Κάτω από αυτή την εξέλιξη είπαμε ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί πολιτικά, δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα του Ταμείου, που μεταξύ άλλων ζητούσε περαιτέρω αλλαγές στα εργασιακά» είπε ο κ.Ρήγας, ο οποίος παραδέχθηκε πως η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της αλλά και πως η συμφωνία είναι απαραίτητη.
«Είναι ο μόνος τρόπος να τελειώσουμε με αυτόν τον φαύλο κύκλο.
Δεν θέλουμε να βγει μια κοινωνία νεκρή στον δρόμο προς την ανάπτυξη» είπε ο κ.Ρήγας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης