Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Γεννηματά στον Τσίπρα για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη - Υπερασπίστηκε τον Κ. Σημίτη

Επίθεση Γεννηματά στον Τσίπρα για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη - Υπερασπίστηκε τον Κ. Σημίτη
Δεν βγαίνουμε στο ξέφωτο με αυτή τη συμφωνία και με αυτήν την κυβέρνηση, χρειάζεται πολιτική αλλαγή είπε η κα.Γεννηματά
Την θέση ότι η κυβέρνηση έχει βάλει τη θηλιά στο λαιμό των πολιτών με τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου διατύπωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε πως η συμφωνία προβλέπει λιτότητα ακόμα και για τα εγγόνια μας και ότι για να βρεθεί λύση και να βγει η χώρα από την κρίση, πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή.
Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

«Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του για τη συμφωνία στο Eurogroup και αυτά δεν είναι καθόλου τιμητικά για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.
Μας έχετε βάλει τη θηλιά στο λαιμό.
Με αυτή τη συμφωνία και αυτή την κυβέρνηση δεν βγαίνουμε στο ξέφωτο» τόνισε η κα.Γεννηματά, η οποία έκανε λόγο για μεγάλη διαπραγματευτική ήττα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν «κλειδώσει» την χώρα στη λιτότητα.
«Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα» υπογράμμισε η κα.Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι προκάλεσε υποτροπή της κρίσης και ότι παρά τις προσπάθειες του δεν έχει καταφέρει ακόμα να φέρει την χώρα την κατάσταση στην οποία ήταν όταν παρέλαβε την εξουσία.
Η κα.Γεννηματά υποστήριξε πως για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειάζεται πολιτική αλλαγή και άλλη κυβέρνηση, η οποία έβαλλε κατά της κυβέρνησης και την "προστασία" που προσφέρει στον Π. Καμμένο για τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με ισοβίτη.
«Η λύση περνά μέσα από εκλογές.
Όσο το γρηγορότερο τόσο το καλύτερο.
Η χώρα χρειάζεται την εθνική συνεννόηση.
Μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας» τόνισε η κα.Γεννηματά, αναφέροντας πως μόνο μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η κ. Γεννηματά υπερασπίστηκε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για επιθέσεις που δέχεται, όπως είπε, κι απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Δεν θα σταματήσετε τη ραγδαία φθορά σας με αθλιότητες, κατασκευασμένα δημοσιεύματα και επιθέσεις κατά των πολιτικών σας αντιπάλων.
Αυτή είναι μια πολιτική κατάντια. Επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν, πέφτουν στο κενό».
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κλιμάκωσε τη κριτική της υπογραμμίζοντας ότι «το κράτος δικαίου δέχεται πολλαπλά πλήγματα από την κυβέρνηση και τις πρακτικές της. Ο κ. Καμμένος συνομιλεί με ισοβίτη και η κυβέρνηση τον καλύπτει πλήρως.
Έσπευσε μάλιστα και ο κ. Κοντονής, ο αρμόδιος υπουργός να πάρει θέση. Οφείλει όμως να απαντήσει σε μια απλή ερώτηση.
Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών;».
Και συμπλήρωσε: «Η υπόθεση αυτή θα σας κατατρέχει.
Πέρα από τον κ. Καμμένο, και τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό που δεν μπορεί να κρατήσει αποστάσεις.
Τίποτε δεν θα σώσει ούτε εσάς ούτε τα πειθήνια όργανά σας που διασύρουν τον θεσμό της δικαιοσύνης, γνωστά στελέχη της Δεξιάς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης