Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζουράρις: Θα ψηφίσω το ν/σ για την ταυτότητα φύλου – Είναι καθαρά ιατρικό και βιογενετικό θέμα

Ζουράρις: Θα ψηφίσω το ν/σ για την ταυτότητα φύλου – Είναι καθαρά ιατρικό και βιογενετικό θέμα
Είναι μια διαταραχή, σαν παιδική ασθένεια υποστήριξε ο υφυπουργός Παιδείας
Την θέση ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου διατύπωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Κ.Ζουράρις, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα καθαρά ιατρικό και βιογενετικό θέμα.
«Το θέμα είναι ιατρικό.
Ο πατέρας μου υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος.
Διάβασα, εγώ, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας.
Σε μερικούς ανθρώπους, από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας, εμφανίζονται αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από τη βρεφική ηλικία, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια.
Εξ ου και βλέπετε ότι για τα κάτω των ενηλίκων, δηλαδή, κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο.
Είναι διαταραχές αυτές.
Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα», ανέφερε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ζουράρις ο οποίος ερωτηθείς αν θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, απάντησε «προφανώς».
Κληθείς να σχολιάσει τη θέση που έχει διατυπώσει η Εκκλησία και ερωτηθείς αν δικαιούται να επεμβαίνει στο ζήτημα, ο κ.Ζουράρις απάντησε καταφατικά.
«Βεβαίως δικαιούνται.
Φυσικά δικαιούνται διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά.
Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης