Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού θα φέρουν οι εξελίξεις για το Μακεδονικό

Βούτσης: Ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού θα φέρουν οι εξελίξεις για το Μακεδονικό
Το πολιτικό προσωπικό της χώρας οφείλει να συνεννοηθεί, υπερβαίνοντας δογματικές αντιπαλότητες είπε ο κ.Βούτσης
Την εκτίμηση ότι οι εξελίξεις για το Μακεδονικό θα έχουν πολύ σοβαρή επίδραση στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.
«Νομίζω πως κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και ποιο εδραία» είπε ο κ.Βούτσης μιλώντας χθες το βράδυ στην εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) με τίτλο «Μακεδονικό: Η λύση;».
«Θέλω σήμερα να τονίσω για μια ακόμη φορά πως αυτό (ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού) είναι καλό να γίνει εφόσον υπάρξει λύση.
Και κανείς από μας δεν εργάζεται, εξ΄ όσων γνωρίζω, για να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο ώστε να υπάρξει με αυτόν τον τρόπο η ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού.
Το πολιτικό προσωπικό της χώρας οφείλει να συνεννοηθεί, υπερβαίνοντας τις δογματικές αντιπαλότητες προκειμένου μέσω ενός ειλικρινούς συμβιβασμού να επιτύχει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.
Η απόφαση λοιπόν ορισμένων πολιτικών κύκλων, με την ανοχή και την όλο και μεγαλύτερη συναίνεση της ηγεσίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι να μπλοκαριστεί ευθέως και απροσχημάτιστα οποιαδήποτε προσπάθεια συμφωνίας της κυβέρνησης με τη σημερινή κυβέρνηση της FYROM, ενώ αυτή επιδεικνύει σαφώς πιο διαλλακτική στάση από τις προηγούμενες» υποστήριξε ο κ.Βούτσης, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αρνείται «εν έτει 2018 την αναμφισβήτητη διαπίστωση ότι έχει καταναλωθεί σοβαρό διπλωματικό και οικονομικό κεφάλαιο της χώρας σε διεθνή κλίμακα και μάλιστα στην οκταετή περίοδο της οικονομικής κρίσης».
«Την ανάκτηση αυτού του κεφαλαίου τη χρειαζόμαστε οπωσδήποτε για τη θέση και την πρόοδο της χώρας μετά την τυπική έξοδο τον Αύγουστο του '18 από τις μνημονιακές δεσμεύσεις.
Ακόμη η άποψη για παραπομπή στις ελληνικές καλένδες και με ευθύνη μάλιστα της ελληνικής πλευράς του όλου ζητήματος, επαναφέρει στην επιφάνεια μια αναχρονιστική και επικίνδυνη πολιτική η οποία αντί να διεξάγεται με βάση τα εθνικά συμφέροντα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, παραπέμπει στην έξαρση του θυμικού για μια εξωτερική πολιτική διεκδίκησης ‘‘εθνικών δικαίων’’ με αδρές πινελιές μεγαλοϊδεατισμού.
Εξάλλου παραβλέπεται το θεωρούμενο ως αυτονόητο για τις δημοκρατικές δυνάμεις με αναφορά στον διαφωτισμό και την Ευρώπη ότι ‘‘το αληθινό είναι και εθνικό’’.
Ενώ επιχειρήθηκε, με προφανή παταγώδη αποτυχία, να μετατραπούν με φτηνές νοηματικές ακροβασίες τα δυο συλλαλητήρια σε μαζικές αντικυβερνητικές λαοσυνάξεις ώστε να κλείσουν την ‘‘παρένθεση’’, το ‘‘ατύχημα’’, κατ' αυτούς, της ύπαρξης μιας αριστερής διακυβέρνησης επί τρία χρόνια στην ευθύνη της χώρας» είπε ο κ.Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης