Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οργή Ivanov για τη συμφωνία - Διέκοψε τη συνάντηση με Zaev και Dimitrov

Οργή Ivanov για τη συμφωνία - Διέκοψε τη συνάντηση με Zaev και Dimitrov
Μόλις δύο λεπτά διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της πΓΔΜ με τους Zaev και Dimitrov
Οργισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Gjorge Ivanov, μετά τη συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».
Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνάντηση που είχε στην προεδρική του κατοικία με τον πρωθυπουργό της χώρας, Zoran Zaev, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Nikola Dimitrov, διεκόπη... απότομα μόλις του επιβεβαίωσαν ότι η συμφωνία είναι οριστική.
Μάλιστα -όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων- η συνάντηση διήρκησε μόλις δύο λεπτά.
Συγκεκριμένα, μόλις ο πρωθυπουργός της χώρας και ο υπουργός Εξωτερικών μπήκαν στο κτίριο, ο Σκοπιανός πρόεδρος τους ρώτησε αν υπάρχει οριστική συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της πΓΔΜ.
Και όταν η απάντησή τους ήταν θετική, τους ενημέρωσε πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντησή τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ivanov θα απευθύνει σήμερα (13/6/2018) το απόγευμα διάγγελμα προς τον λαό της πΓΔΜ.

Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση των Σκοπίων

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της χώρας, οι κ.κ. Zaev και Dimitrov επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Ivanov «διέκοψε τη συζήτηση και αποχώρησε από τη συνάντηση αρνούμενος να συζητήσει για οφέλη που προκύπτουν από αυτή την ιστορική συμφωνία για το μέλλον της χώρας».
Μέσω της ανακοίνωσής της, η κυβέρνηση καλεί όλους τους πολιτικούς παράγοντες να ενωθούν γύρω από τις εθνικές προτεραιότητες.
«Οι πολίτες έχουν τελικά την ευκαιρία να γράψουν νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους παρεμποδίσει να λάβουν την ενδεδειγμένη απόφαση για το μέλλον της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης