Τελευταία Νέα
Πολιτική

Politico: Έρευνα για την κακοδιαχείριση κονδυλίων για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Politico: Έρευνα για την κακοδιαχείριση κονδυλίων για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
Σύμφωνα με το «Politico», διεξάγεται έρευνα για το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης των κονδυλίων της ΕΕ που προορίζονται για την παροχή τροφίμων στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα
Έρευνα για το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης των κονδυλίων της ΕΕ που προορίζονται για την παροχή τροφίμων στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, διεξάγει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), σύμφωνα με εκπρόσωπο της Υπηρεσίας, τον οποίο επικαλείται το «Politico».
Η είδηση αυτή έρχεται μετά τη μήνυση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε επτά δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για δημοσίευμα που αναφέρεται στην κακοδιαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ που προορίζονται για κέντρα υποδοχής μεταναστών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος της OLAF, αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και να πει εάν η έρευνα σχετίζεται με τα δημοσιεύματα.
Όπως αναφέρει το «Politico», η έρευνα για «υποτιθέμενες παρατυπίες σχετικά με την παροχή τροφίμων, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» ξεκίνησε, έπειτα από πληροφορίες που υπέβαλε η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις το 2017.
«Καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η OLAF δεν μπορεί να διατυπώσει περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο», ανέφερε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το θέμα δεν σημαίνει ότι κάποιο πρόσωπο ή οντότητα έχει διαπράξει παρατυπία ή απάτη».
Σύμφωνα με το άρθρο του «Φιλελεύθερου» -συνεχίζει το «Politico»- «επιχειρηματίες προσκείμενοι στον ακροδεξιό υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, έλαβαν μέρος της κοινοτικής επιδότησης, μέσω συμβάσεων για θέματα όπως η τροφοδοσία και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις».
Πέρυσι, η ΜΚΟ «Solidarity Now» υπέβαλε αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας να διερευνηθεί η πιθανή κακοδιαχείριση των χρημάτων που προορίζονται να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στη χώρα. Η οργάνωση επισήμανε τις κακές συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει λάβει σημαντικούς πόρους από τις Βρυξέλλες για τη βελτίωση του συστήματος παροχής ασύλου.


www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης