Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Θα έτρεχα να εμβολιάσω τα παιδιά μου - Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα ανεμβολίαστα παιδιά

Κεραμέως: Θα έτρεχα να εμβολιάσω τα παιδιά μου - Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα ανεμβολίαστα παιδιά
Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο σχολείων
Σχετικά Άρθρα

Νέα έκκληση για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών απηύθυνε προς τους γονείς, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
«Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα. Πρέπει να τα προστατέψουμε» τόνισε μιλώντας στον Σκάι.

Τα μέτρα για τα σχολεία

Αναφερόμενη στα μέτρα που θα ισχύουν για τα σχολεία σε περίπτωση που προκύψει κάποιο κρούσμα κορωνοϊό, η κ. Κεραμέως υποστήριξε ότι δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο σχολείων, και ότι θα κλείνουν μεμονωμένα τμήματα σε περίπτωση που χρειαστεί.
Συγκεκριμένα, η υπουργός τόνισε ότι αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό, οι συμμαθητές του στο τμήμα θα κάνουν 7 τεστ μέσα στην εβδομάδα. «Ακολουθούμε την διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς».
Ερωτηθείσα για το αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα, η υπουργός σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα με τις απουσίες.
Σχετικά με την ανησυχία των γονέων για την αλλαγή αυτή στο πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος, η Υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχουν δυο παράγοντες που διαφοροποιούν την φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή: «Το εμβόλιο αλλάζει τα δεδομένα και είναι το πρώτο στοιχείο, ενώ το δεύτερο είναι το αυξημένο testing».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης