Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κοκτέιλ κρίσεων αλλά αντέχουμε

Οικονόμου: Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κοκτέιλ κρίσεων αλλά αντέχουμε
Παρακολουθούμε τι γίνεται στην Ουκρανία, είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τους συμμάχους μας είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κοκτέιλ κρίσεων αλλά αντέχει διατύπωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για μια «συμμαχία υπευθυνότητας της κοινωνίας με την κυβέρνηση».
Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για ένα «πολύ επιβαρυμένο διεθνές περιβάλλον» του οποίου, όπως είπε, «οι συνέπειες των παράλληλων κρίσεων επηρεάζουν την Ελλάδα».
«Το γεγονός ότι η χώρα μας αντέχει, οφείλεται στο ότι η πολιτική που εφαρμόσαμε μας επιτρέπει να δίνουμε καρπούς στην κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε την κρίση.
Στηρίζουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Πάντα μπορούν να υπάρχουν και χειρότερα όπως είδαμε την περίοδο 2015-2019» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου, αναφέροντας πως η κυβέρνηση έχει και γνώση και σχέδιο.

Ρεκόρ 30ετίας ο πληθωρισμός

Όπως είπε, ο πληθωρισμός καταγράφει ρεκόρ 30ετίας ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει πάνω από 43 δισ. ευρώ για την ενίσχυση του ΕΣΥ και τη στήριξη των επιχειρήσεων και των ανέργων, διαβεβαιώνοντας ότι οι παρεμβάσεις θα συνεχίσουν όσο διαρκεί η κρίση.
Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στην κυβερνητική πολιτική για την στήριξη των αγροτών, αναφέρθηκε στην επιστροφή φόρου καθώς και στην κάλυψη κατά 80% στην αύξηση του ρεύματος, και στη μείωση του ΦΠΑ από 13% στο 6% προσθέτοντας ότι δόθηκαν έως τώρα 300 εκατ. ευρώ στους αγρότες για την στήριξή τους.

Αυξήθηκε κατά 4,7% το πραγματικό εισόδημα

Παράλληλα σημείωσε πως το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 4,7%, αναφέρθηκε σε στοιχεία που δείχνουν τη μείωση ανεργίας και επισήμανε ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια επενδύσεων, και στόχος είναι η δημιουργία 180 χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Περιοριστικά μέτρα

Όσον αφορά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο κ.Οικονόμου υπογράμμισε ότι «παρακολουθούμε και σε όλη την Ευρώπη τη χαλάρωση των μέτρων», αναφέροντας πως «την Τετάρτη θα εισηγηθεί η επιτροπή και εμείς θα αποφασίσουμε με βάση και την τάση σε όλη την Ευρώπη».

Για τους 2 νεκρούς ομογενείς στην Ουκρανία

Ερωτηθείς για τους 2 νεκρούς Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «παρακολουθούμε πολύ στενά τα όσα γίνονται εκεί και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας και των ανθρώπων μας».
«Στην κρίση της Ουκρανίας η Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένη με τους συμμάχους και τους ετέρους της» επισήμανε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης