Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης: Στηρίζοντας τους παραγωγούς μας στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια και την ελληνική οικονομία

Αυγενάκης: Στηρίζοντας τους παραγωγούς μας στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια και την ελληνική οικονομία
Από τις τρεις δράσεις αναμένεται να λάβουν οικονομική ενίσχυση 380.000 κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων
Ποσό άνω των 250.000.000 ευρώ θα λάβουν ως οικονομική ενίσχυση οι κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα. Πρόκειται για «εξισωτική αποζημίωση» που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης, ο αρμόδιος Υφυπουργός, Δ. Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δ. Παπαγιαννίδη ανακοίνωσαν την Πρόσκληση για την Παρέμβαση Π3-71 «ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ Ή ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ» (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, Έτους 2023.
Η Δημόσια Δαπάνη της Παρέμβασης Π3-71 ανέρχεται σε 255.076.923 ευρώ και κατανέμεται στις τρεις Δράσεις ως εξής :
Δράση 1 : 185.076.923 Ευρώ (ορεινές περιοχές)
Δράση 2 : 60.000.000 Ευρώ (περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών)
Δράση 3 : 10.000.000 Ευρώ (περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα)
Από τις τρεις δράσεις αναμένεται να λάβουν οικονομική ενίσχυση 380.000 κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Ο κ. Αυγενάκης, ευχαρίστησε για την εξαιρετική συνεργασία τα στελέχη της ΕΥΔ ΣΣΚΑΠ και της Δ/νσης Προγραμματισμού & Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ, καθώς και τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και δήλωσε ότι «η κυβέρνηση στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, έτους 2023, συνεχίζει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για στήριξη των παραγωγών, ιδιαίτερα δε, εκείνων που δραστηριοποιούνται με ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, αλλά και σε περιοχές που αποτελούν φυσικούς προορισμούς».
«Στόχος μας είναι, όχι μόνο να ανταπεξέλθουν οι παραγωγοί στα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω εξωγενών διεθνών εξελίξεων, αλλά και η στήριξη εκείνων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές ευαίσθητες, τις οποίες οφείλουμε να κρατήσουμε οικονομικά ενεργές. Στηρίζοντας τους παραγωγούς μας, στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια και την ελληνική οικονομία», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης