Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρή αντίδραση με τζίρο από τις τράπεζες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρή αντίδραση με τζίρο από τις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι τράπεζες είχαν όλα τα βλέμματα πάνω τους, όπως αναμενόταν και ειδικά η Alpha Bank. Με τις εκτιμήσεις να λένε για αύξηση το 1 ευρώ, η μετοχή πήγε εκεί καταγράφοντας άνοδο σχεδόν 11%. Δυνατή κίνηση και από τις άλλες συστημικές αλλά ξεχώρισε η Eurobank.

Εκτός τραπεζών, η ΕΧΑΕ έδειξε κάτι παραπάνω, ενώ στα υπόλοιπα βαριά χαρτιά δεν είδαμε κάτι το εντυπωσιακό. Άλλωστε ο τζίρος και το ενδιαφέρον ήταν στις τράπεζες. Από τα 97 εκατ. ευρώ του συνολικού τζίρου η ΑΛΦΑ έκανε τα 38, η ΕΥΡΩΒ τα 17, και οι άλλες δύο 11 εκατ. ευρώ.

ALPHA BANK: Τράβηξε όλα τα βλέμματα και πήγε στην τιμή που αναμένει η αγορά να γίνει η αύξηση. Μένει να επιβεβαιωθεί. Η γενική συνέλευση θα εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο, για να καθορίσει την τιμή. Έκανε μεγάλο όγκο και σήμερα και σχεδόν το μισό της αγοράς. Στο 1 ευρώ και στο +10,79% με 38,3 εκατ. τεμάχια όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις επιλογές της στήλης είναι η ΑΛΦΑ και η ΕΤΕ. Λόγω της υποχώρησης της τιμής από την ανακοίνωση της ΑΜΚ, η απόδοση είναι μηδενική. Στην ΕΤΕ έχουμε μία μικρή απόδοση. Τις κρατάμε στις επιλογές και θεωρούμε πως οι αυξήσεις είναι προς το συμφέρον των τραπεζών και της χώρας. Αρκεί να γίνονται και προς όφελος των μικρομετόχων και να μην έχουμε επανάληψη της καταστροφής που είδαμε στην ΠΕΙΡ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Κάπως βελτιωμένη η αποτίμηση στις τελευταίες συνεδριάσεις. Εδώ θα θέλαμε μία δημόσια πρόταση με ένα καλό τίμημα από την Alpha Bank. Έτσι η τράπεζα παίρνει το ταμείο και έχει και τη δραστηριότητα συν τα καλά ακίνητα. Αυτό γιατί δε βλέπουμε διάθεση για κάτι διαφορετικό. Στα 7,25 ευρώ και στο +2,11% με αποτίμηση 101 εκατ. ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Το ράλι που έχουμε δει τους προηγούμενους μήνες συνεχίζεται σε κάποιες επιλεγμένες μετοχές, ενώ είδαμε και κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις σε κάποιες εισηγμένες που δεν είναι και τόσο του κλάδου, όπως π.χ. η Ideal. Θα δούμε τις αποτιμήσεις αναλυτικά στις επόμενες μέρες.

SPACE: Μικρός ο όγκος και εύκολα πάει υψηλότερα η μετοχή. Η αποτίμηση στα 50 εκατ. ευρώ. Μεγάλη αισιοδοξία και πάλι στην αγορά για συγκεκριμένες του κλάδου. Η συγκεκριμένη μέσα σε αυτές.

ΕΧΑΕ: Έχει την ευκαιρία να σπάσει τη σημαντική αντίσταση. Οι τζίροι στο ΧΑ είναι βελτιωμένοι, έγινε η αύξηση της Πειραιώς, τρέχει της Aegean και έρχεται της Alpha και της Ελλάκτωρ. Μέσω συγχωνεύσεων βελτιώνονται και κάποιες αποτιμήσεις και αντικαθιστούν την απώλεια από τις εισηγμένες που θα φύγουν. Στα 4,22 ευρώ και στο +2,06%.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Με αυξημένο όγκο έκανε τη διάσπαση της συσσώρευσης. Μία συνεδρίαση είναι αρκετή γι’ τις εταιρείες αυτής της κατηγορίας. Αρκετούς μήνες κράτησε η συσσώρευση. Τεχνικά αναφερόμαστε, καθώς με βάση τον ισολογισμό, θέλουμε να δούμε κινήσεις από τη διοίκηση. Έχει πάντως περιουσιακά στοιχεία πάντως που προσφέρουν ασφάλεια. Αυτό που επίσης θέλουμε να δούμε είναι βελτίωση του όγκου σε καθημερινή βάση. Στα 0,7750 ευρώ και στο +24% με 81 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η σύνθεση του χαρτοφυλακίου κάποιων αμοιβαίων κεφαλαίων φρέναραν τη μετοχή. Όμως από τη σύνθεση δε βλέπουμε πως υπάρχει λόγος για μεγάλες πωλήσεις πλέον. Για να δούμε αν θα βελτιωθεί η αποτίμηση στο επόμενο διάστημα. Από τις πιο φθηνές με βάση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ήταν ήδη φθηνή και με τα κέρδη του 2020. Στα 5,90 ευρώ και στο +3,51% με όγκο 34 χιλ. τεμάχια.

IDEAL (απάντηση): Θα δυναμώσει η εταιρεία αφού μπαίνουν άλλες δύο εταιρείες. Στο θέμα της αποτίμησης τώρα, ο καθένας μπορεί να τις αποτιμήσεις όσο θέλει. Για να μην κρυβόμαστε. Έχουμε δει αποτιμήσεις για δημόσιες προτάσεις, δήθεν εύλογες, που για εμάς ήταν αστείες. Εδώ θα λέγαμε πως μπαίνουν με γεμάτες αποτιμήσεις, με μια γρήγορη ματιά που ρίξαμε. Βέβαια η μετοχή πήγε αρκετά πάνω άρα, βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Στα 3,90 ευρώ πλέον η μετοχή και με βάση τις μετοχές που θα μπουν η αποτίμηση πάει σχεδόν στα 120 εκατ. ευρώ. Με τα pro forma του 2020 πάντως δεν τη λες φθηνή. Αλλά πολλές φορές αυτό στο ΧΑ είναι άσχετο…

ΚΛΜ: Το έχουμε ξαναγράψει και είναι ολοφάνερο. Δεν θέλει κάποιος να πάει πάνω η μετοχή και συνεχώς βγάζει κομμάτια.

ΦΡΙΓΟ: Στο +12,38% με μεγάλο όγκο 2 εκατ. τεμάχια. Οι βελτιωμένες προοπτικές σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση, έφεραν ανοδική κίνηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης