Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρεσιτάλ από τράπεζες – Γύρισε την πλάτη στη διεθνή πτώση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρεσιτάλ από τράπεζες – Γύρισε την πλάτη στη διεθνή πτώση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τέτοιες συνεδριάσεις να βλέπουμε και δε θέλουμε κάτι άλλο… Τρομερές οι τράπεζες, εξαιρετική η Jumbo αλλά και καλή κίνηση και από μερικά ακόμα βαριά χαρτιά. Να βλέπεις τις ξένες αγορές να υποχωρούν και η δική μας να αντέχει. Στα 100 εκατ. ευρώ ο τζίρος, δηλαδή πολύ δυνατός. Δεν έχει σπάσει βέβαια η συσσώρευση και αύριο αν κλείσουν έτσι όπως τις βλέπουμε τώρα οι ξένες αγορές, ίσως μας παρασύρουν χαμηλότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χωρίς αυτές δε γίνεται να σπάσουμε κρίσιμες αντιστάσεις. Συνέχισαν την ανοδική τους κίνηση εκπλήσσοντας πολλά στελέχη της αγοράς. Και αυτό γιατί η μέρα στην Ευρώπη ήταν πτωτική, αλλά εμείς έχουμε κάποια υστέρηση έναντι αυτών, επομένως έτσι δικαιολογήθηκε η κίνηση. Εξαιρετικές όλες σχεδόν οι συστημικές. Νέα υψηλά 26 μηνών για Eurobank (ενδοσυνεδριακά) και 24 μηνών για την Εθνική η οποία ξεπέρασε τα 3 ευρώ. Δυνατή και η Alpha Bank, η οποία είχε τη μεγαλύτερη άνοδο και έκλεισε και στο υψηλό ημέρας, ενώ έχει υστερήσει έναντι των παραπάνω μετοχών. Από κοντά και η Πειραιώς.

JUMBO: Επέστρεψε πάνω από τα 13 ευρώ η μετοχή λόγω της καλής πορείας των πωλήσεων για τη χρήση 2021 που ανακοίνωσε η εισηγμένη. Ίσως και να έχουν υπερβάλει οι επενδυτές και οι αναλυτές στις εκτιμήσεις τους. Η στήλη θεωρεί πως μπορεί να πάει καλά φέτος και να δει επίπεδα που είναι πιο δίκαια κατά την ταπεινή μας άποψη. Στα 13,16 ευρώ και στο +3,46% με όγκο πάνω από 260 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Έβαλε και αυτή το λιθαράκι της και έπιασε ενδοσυνεδριακά τα 32 ευρώ αλλά έκλεισε λίγο χαμηλότερα, αλλά με άνοδο 2,48%.

ΤΙΤΑΝ: Συνέχισε ανοδικά και συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ανοδικές.

ΔΕΗ: Βγήκαν νέες πωλήσεις και από το εξωτερικό στη μετοχή ρίχνοντας την τιμή ακόμα και κάτω από τα 9 ευρώ, που ήταν η τιμή της αύξησης κεφαλαίου. Στα 8,91 ευρώ που ήταν και το χαμηλό ημέρας και στο -1,66% με όγκο 958 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Μπήκε η εντολή αγοράς στα 3,22 ευρώ για να δώσει την ευκαιρία σε όσους θελήσουν να πουλήσουν νωρίτερα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται από τη δημόσια πρόταση. Είναι δεδομένο ότι θα βγει από το ταμπλό, άρα δεν υπάρχει λόγος κάποιος επενδυτής να κρατάει τις μετοχές του.

SATO: Και πάλι ανοδικά και με δυνατούς αγοραστές. Η αποτίμηση στα 4,3 εκατ. ευρώ. Θα μας πείτε μικρή, αλλά με βάση το σχέδιο που ξέρει η αγορά, δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι αξίζει πολλά, αφού θα μείνουν ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία. Εκτός και αν υπάρχει αλλαγή στο σχεδιασμό και δεν τη γνωρίζουμε. Στα 0,0660 ευρώ και στο +20%.

ΑΝΕΚ: Ανοδικά και αυτή αλλά με σημαντικούς πωλητές στην τιμή κλεισίματος. Έκανε όγκο 23 χιλ. τεμάχια και πουλούσαν στο +8,24% και στα 0,0920 ευρώ 125 χιλ. τεμάχια.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Θετική έκπληξη ο όγκος των 16 χιλ. τεμαχίων και η άνοδος κατά 7,56% της μετοχής.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Στα ύψη και πάλι ο όγκος στις τελικές δημοπρασίες. Με άνοδο η μετοχή αλλά άλλαξε χέρια και πάνω από 3% του συνόλου των μετοχών.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Αν και πήγε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 2,74 ευρώ, έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 2,59 ευρώ με απώλειες 2,26%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Από την προσυνεδρίαση είχε μεγάλες εντολές πώλησης στημένες πάνω από τα 2 ευρώ και τελικά δεν κατάφερε να τα ξεπεράσει. Στα 2 ευρώ με όγκο 254 χιλ. τεμάχια. Όμως ο μεγάλος όγκος έγινε στις τελικές δημοπρασίες και ίσως να ήταν και κάτι λιγότερο από 200 χιλ. τεμάχια αυτά που έγιναν στο τέλος. Έμειναν όμως και άλλα στους πωλητές, κάπου 50 χιλ. τεμάχια.

PREMIA: Εδώ φαινόταν από μέρες η διάθεση. Είχε αυξήσει όγκους ξαφνικά και πήγαινε για διάσπαση. Στα 1,74 ευρώ και στο +1,75% με 165 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης