Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει κατεύθυνση, βάζουν πλάτη οι τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει κατεύθυνση, βάζουν πλάτη οι τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικά, αν και οι αναλυτές περίμεναν ένα ανοδικό άνοιγμα λόγω των ευρωπαϊκών παραγώγων. Ωστόσο, αν και άνοιξε ο DAX με άνοδο, γρήγορα γύρισε σε απώλειες, αλλά ήπιες. Έτσι ο γενικός δείκτης άνοιξε με μικρές απώλειες και κάτω από τις 890 μονάδες. Χαμηλός ο τζίρος στο ξεκίνημα και μάλλον τη μεγαλύτερη ζημιά, την κάνει η Coca Cola που υποχωρεί 3% και η Τιτάν με -2%. Οι τράπεζες στον αντίποδα προσπαθούν να βάλουν πλάτη και περιορίζουν την πτώση.

Από τη μία οι υψηλές τιμές ενέργειας, αναμένεται να επηρεάσει την ψυχολογία των επενδυτών, ενώ το βλέμμα θα είναι στραμμένο και στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων. Από την άλλη η πίεση της Ρωσίας για πληρωμή φυσικού αερίου με ρούβλια, επηρεάζει κάποιες εταιρείες. Θα λέγαμε πως αυτό που αναμένεται να επηρεάσει είναι η διατήρηση των υψηλών τιμών που επηρεάζουν τα κόστη των εισηγμένων, άρα θα έχουμε πρώτο τρίμηνο και μάλλον και πρώτο εξάμηνο με υψηλά κόστη και μάλλον μείωση κερδών.

COCA COLA: Κάτω από τα 19 ευρώ η μετοχή και βρέθηκε και μέχρι τα 18,70 ευρώ, ενώ στη συνέχεια πήγε στα 18,80 ευρώ και στο -2,89%. Η αποτίμηση οριακά κάτω από 7 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αυτές είναι που πάλι άρχισαν να βάζουν πλάτη και να στηρίζουν την αγορά. Ο δείκτης πήγε στο +0,31% και μείωσε τις απώλειες του Γενικού Δείκτη. Alpha Bank και Eurobank έχουν μικρή άνοδο αλλά έρχεται και η Εθνική να δώσει στήριξη.

ΔΕΗ: Αύριο μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης. Αναμένεται σημαντική αύξηση τζίρου στο τέταρτο τρίμηνο, λόγω των τιμών ενέργειας και τις αυξήσεις που έχει κάνει, αλλά μάλλον η τελική γραμμή θα έχει ζημιές. EBITDA κοντά στην εκτίμηση της διοίκησης περιμένουν οι αναλυτές. Η Eurobank Equities περιμένει 852 εκατ. ευρώ EBITDA το 2021 και η Πειραιώς 847 εκατ. ευρώ. Με οριακές απώλειες άνοιξε η μετοχή.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πλέον κυκλοφορούν και ονόματα και τιμές για το πόσο θα πουληθεί το πακέτο της Τέρνα Ενεργειακής αλλά και σε ποιον. Αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις, όταν γίνουν και εφόσον βέβαια καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις. Απώλειες 0,75% για τη μετοχή και στα 9,30 ευρώ. Με μικρή άνοδο η ΤΕΝΕΡΓ.

QUEST: Αναμένονται αυτήν την εβδομάδα και τα δικά της αποτελέσματα. Ανοδικό το ξεκίνημα και με καλό όγκο συναλλαγών. Πάνω από τα 6 ευρώ κάνει πράξεις η μετοχή. Η αποτίμηση στα 652 εκατ. ευρώ.

ΟΛΠ: Βουνό τα 17 ευρώ! Στα 16,72 ευρώ το σημερινό άνοιγμα με απώλειες 1,07% και χαμηλό βέβαια όγκο.

ΟΠΑΠ: Για μετοχή με τέτοια μερισματική απόδοση και με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές, μάλλον η πορεία της στο ταμπλό την αδικεί. Στα 13,37 ευρώ και στο +0,18% με όγκο περίπου 19 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 4,7 δισ. ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με απώλειες και πάλι στο ξεκίνημα και με τιμή 2,20 ευρώ. Η αποτίμηση στα 64 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως τα αποτελέσματα χρήσης 2021 δεν ικανοποίησαν.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Καλό ξεκίνημα και η μετοχή κινείται πάνω από τα 0,60 ευρώ με όγκο 7 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης