Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Sell off με εβδομαδιαίες απώλειες 6,04%

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Sell off με εβδομαδιαίες απώλειες 6,04%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το χθεσινό γύρισμα μάλλον έδειξε τι θα συνέβαινε σήμερα. Δυστυχώς είχαμε μία συνεδρίαση μεγάλων απωλειών. Στο ΧΑ θα λέγαμε πως είδαμε και κάποιες κινήσεις που παρέπεμπαν σε sell off. Το κλίμα δεν είναι καλό. Ακόμα και οι πλέον αισιόδοξοι βλέπουν τώρα κινδύνους. Μετά από ένα σερί βέβαια 5 πτωτικών θα μπορούσαμε να δούμε μία αντίδραση από την ερχόμενη εβδομάδα, αν το επιτρέψουν οι αγορές του εξωτερικού.

Στις 4 συνεδριάσεις της εβδομάδας ο Γ.Δ. έχασε 6,04%, αλλά συνολικά έχουμε σερί 5 πτωτικών. Από την αρχή του έτους οι απώλειες αγγίζουν το 3%. Φανταστείτε να μην είχαμε και τέτοια αποτελέσματα χρήσης. Είδαμε κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης στο κλείσιμο και κάποια βαριά χαρτιά έκλεισαν καλύτερα. Τράπεζες και Μυτιληναίος με τις μεγαλύτερες απώλειες. Κλείσιμο στο συν για Jumbo και ΟΤΕ με την τελευταία να έχει καλύτερη συμπεριφορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες πτωτικές ο δείκτης. Στο -5,05% η Εθνική, στο -4,57% η Eurobank και στο -4,28% η Alpha Bank. Η τελευταία κάτω από το 1 ευρώ. Δε φτάνει που υστερούσε σε απόδοση, είναι και πρώτη στην πτώση. ΕΤΕ και ΑΛΦΑ έχουν 8 συνεχόμενες πτωτικές η ΕΥΡΩΒ 2. Η ΠΕΙΡ έχει 8 συνεδριάσεις να δει θετικό πρόσημο και έχει 7 πτωτικές και 1 αμετάβλητη.

MSCI: Κυκλοφόρησε σήμερα η πληροφορία ότι οι ροές θα είναι σημαντικά μικρότερες έναντι των αρχικών εκτιμήσεων ακόμα και στο θετικό σενάριο που μπουν και η Εθνική και ο Μυτιληναίος. Ίδωμεν…

ΤΙΜΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ: Θα πρέπει να προσεχθεί η μεγάλη υποχώρηση της τιμής από τα τέλη Απριλίου. Αν συνεχιστούν αυτές οι τιμές μέχρι τέλος εξαμήνου, ίσως επηρεαστούν τα νούμερα κάποιων εταιρειών.

MOTOR OIL: Η μετοχή είχε απόδοση σημαντικά χειρότερη από την αγορά και συνεχίζει να έχει, ενώ δεν έχει μπορέσει καν να πλησιάσει τα προ πανδημίας επίπεδα, παρά την ανάκαμψη των περιθωρίων διύλισης και της ζήτησης. Ο λόγος σύμφωνα με αναλυτές ήταν ότι έχει αργήσει αναφορικά με την ενεργειακή μετάβαση. Η στήλη είχε άλλη γνώμη και ανέφερε πως δε θα μείνουν τέτοιοι όμιλοι με σταυρωμένα χέρια. Η σημερινή εξέλιξη και το deal δίνει τις απαντήσεις. Περιμένουμε επομένως να καλύψει το χαμένο έδαφος αν και έχει πέσει σε κακή χρηματιστηριακή συγκυρία.

Η πρώτη επίσημη ενημέρωση ήρθε λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς από την πλευρά των εφοπλιστών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, χωρίς όμως να αναφέρουν λεπτομέρειες.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Οι πωλήσεις σε ενεργειακές εταιρείες συνδέονται με το φόρο στα κέρδη που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ακούγονταν σήμερα στην αγορά. ΔΕΗ και Μυτιληναίος δηλαδή.

COCA COLA: Δυνατές απώλειες και εδώ και πλησιάζει τα χαμηλά που είχε γράψει.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Την μάζεψαν στις τελικές δημοπρασίες και έκλεισε με μικρές απώλειες.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μετά από 7 συνεχόμενες πτωτικές γύρισε επιτέλους με τη βοήθεια και των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Μεγάλος και πάλι ο όγκος.

FOURLIS: Μεγάλες απώλειες και εδώ και πλέον είναι κάτω από τα 3,5 ευρώ η μετοχή.

ΚΕΚΡΟΨ: Ξανά μεγάλες απώλειες για τη μετοχή και θα λέγαμε πως δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα και με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας. Τι χάνει ή τι κερδίζει δηλαδή. Χαμηλό 25 μηνών η μετοχή.

MODA BAGNO: Κινήσεις στοπ όπως σε πολλές μετοχές και απώλειες 10,43%. Η χαμηλή εμπορευσιμότητα φέρνει τέτοιες απώλειες…

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης