Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάζει υψηλότερα, αλλά λείπει ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάζει υψηλότερα, αλλά λείπει ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το ενδιαφέρον στην αγορά το επόμενο διάστημα το πιο πιθανό είναι να περιοριστεί περαιτέρω, παρά να βελτιωθεί. Άλλωστε όλος ο Αύγουστος είναι μπροστά. Η δουλειά μας βέβαια είναι να σχολιάζουμε όσα βλέπουμε, έστω και αυτά είναι λιγοστά. Οπότε εδώ θα είμαστε να τα γράφουμε.

Λογικά θα περιμέναμε σήμερα, λόγω αποτελεσμάτων, η ΕΧΑΕ να είναι στο επίκεντρο, αλλά η μετοχή είναι στο περιθώριο εδώ και μήνες. Στις 28 Ιουλίου έχουμε δημοσίευση αποτελεσμάτων από Τιτάν και Μυτιληναίο και στις 29 Ιουλίου από Eurobank, Εθνική και Μοτοδυναμική. Την ίδια μέρα κόβει την επιστροφή κεφαλαίου ο ΟΠΑΠ. Η τάση από το εξωτερικό, σήμερα, θα μας επηρεάσει και το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών δείχνει συσσώρευση με οριακές απώλειες.

Ο Γ.Δ. άνοιξε σχεδόν αμετάβλητος με χαμηλό τζίρο. Στηρίζεται από Εθνική, Alpha Bank, ΟΤΕ και Μυτιληναίο στο ξεκίνημα, αλλά υποχωρούν ΕΥΔΑΠ, Aegan, Πειραιώς και Motor Oil. Εννοείται με χαμηλούς όγκους. Προσπαθεί πάντως με τις τράπεζες να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα και πάνω από τις 830 μονάδες. Στα πρώτα δέκα λεπτά πάντως δεν είχαν ανοίξει όλες οι μετοχές του FTSE 25 και συνολικά περίπου 50 μετοχές είχαν κάνει πράξη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κοντά στις 500 μονάδες παραμένει ο δείκτης και απέχει σχεδόν 3 μονάδες με το σημερινό άνοιγμα να είναι ανοδικό. Μόνο η ΠΕΙΡ υποχωρεί και οι άλλες ενισχύονται αλλά ήπια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σήμερα λήγει η δημόσια πρόταση, αλλά ουσιαστικά την επίπτωση την είδαμε από χθες. Και μπορεί να μην είχε μπει εντολή, αφού δεν υπάρχει πρόθεση να φύγει από το ταμπλό, ωστόσο, επειδή ήταν λίγο χαμηλότερη η τιμή διαπραγμάτευσης από την τιμή της δημόσιας πρότασης και έδινε κάτι σαν ένα καλό τόκο, υπήρχε μία σταθερότητα όλο αυτό το διάστημα πάνω από 1,70 ευρώ. Η αγορά στο διάστημα αυτό, είχε σημαντική πτώση και θέλουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί τώρα η μετοχή. Με άνοδο 1,11% στο ξεκίνημα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έχει κάνει καλό όγκο συγκριτικά και πάνω από 15 χιλ. τεμάχια. Στα 14,88 ευρώ και στο +0,81%.

ΤΡΑΣΤΟΡ: Δεν αναφερόμαστε συχνά αλλά και εδώ λόγω της δημόσιας πρότασης είναι σαν ομόλογο η μετοχή όλο αυτό το διάστημα. Επίσης αν και δεν υπάρχει πρόθεση εξόδου από την Πειραιώς, έχει βάλει εντολή στο ταμπλό και αγοράζει κομμάτια. Και κάνει και σχετικά καλό όγκο. Σήμερα ξεκίνησε με 15 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Σε προσωρινή αναστολή οι μετοχές προκειμένου να γίνει το reverse split με αναλογία 1 νέα για κάθε 3 παλιές. Όταν θα επιστρέψει (1/8) θα έχει τιμή 1,16 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Καθημερινή παραμένει η παρουσία των βασικών μετόχων στο ταμπλό και αγοράζουν μετοχές. Άλλοτε περισσότερες, άλλοτε λιγότερες, ανάλογα με τον όγκο που κάνει η μετοχή.

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζει να κινείται πάνω από τα 1,15 ευρώ, αν και οι χαμηλοί όγκοι δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Εκτίμηση της στήλης πάντως είναι πως με βάση τις τιμές άλλων κατασκευαστικών, δικαιολογεί υψηλότερη αποτίμηση.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Κάνει όγκο για ξεκίνημα και βλέπουμε κάποιες δυνατές εντολές πώλησης, αλλά τις απορροφούν οι αγοραστές πέριξ του χθεσινού κλεισίματος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης