Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο +0,19% παρά τη μεγάλη αντίδραση στην Ευρώπη- Στο -5,48% η εβδομάδα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο +0,19% παρά τη μεγάλη αντίδραση στην Ευρώπη- Στο -5,48% η εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε. Τώρα, τι κατάφερε; Να είναι ο DAX στο +2,5% και ο Γ.Δ. στο +0,19%. Απώλειες 5,48% την εβδομάδα που πέρασε. Λίγες μετοχές ξεχώρισαν σήμερα.

ΔΕΗ: Μετά από πολλές μέρες έβγαλε αντίδραση. Τελευταία φορά που είχε θετικό πρόσημο ήταν στη συνεδρίαση της 16ης Αυγούστου. Την άλλη βδομάδα βγάζει αποτελέσματα και έχει και τηλεδιάσκεψη. Αναλυτές σημειώνουν πως θα μπορέσει τελικά να πιάσει το στόχο που έχει θέσει η διοίκηση. Στα 5,47 ευρώ με άνοδο 6,11% και όγκο 522 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Απίστευτες μάχες. Τεράστιος ο όγκος, μεγάλος ο πωλητής, αλλά έκαναν και οι αγοραστές ό,τι μπορούσαν. Θα λέγαμε πως έκανε θόρυβο σήμερα και ανησύχησε αρκετούς. Προφανώς και είναι γνωστή εδώ και καιρό η διάθεση συγκεκριμένου ξένου στη μετοχή, αλλά η «βιαιότητα» σήμερα ήταν απίστευτη.

Ουσιαστικά η μετοχή από τα 15,06 ευρώ που είχε κλείσει την περασμένη Παρασκευή σήμερα πήγε μέχρι και τα 13,42 ευρώ. Τα 13,50 ευρώ είναι το πάνω όριο για αγορές ιδίων μετοχών. Στις τελευταίες συνεδριάσεις οι όγκοι συναλλαγών είχαν αυξηθεί αλλά σήμερα πήγαν στη στρατόσφαιρα. Το 1% του συνόλου έγινε. Η αγορά περιμένει τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, αλλά δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί η ημερομηνία από την εισηγμένη. Στο τέλος μαζεύτηκαν οι απώλειες και έκλεισε στο -0,36% και στα 13,75 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Πειραιώς έκλεισε με άνοδο και μάλιστα καλή και οι άλλες τρεις συστημικές υποχώρησαν.

MOTOR OIL: Ωραία κίνηση. Έγραψε χαμηλό στα 18 ευρώ και τελικά έκλεισε με οριακή άνοδο 0,22% και στα 18,39 ευρώ.

LAVIPHARM: Με όγκο 11 χιλ. τεμάχια έχασε 12%. Η αποτίμηση στα 9,4 εκατ. ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Μετά από καιρό δεν είδαμε τον αγοραστή, ή αποφάσισε να μην κάνει άλλες επιθετικές κινήσεις και να μην ξεφύγει η τιμή. Στα 0,70 ευρώ και στο -7,89%.

SPACE HELLAS: Η ακύρωση του διαγωνισμού των ταυτοτήτων επηρέασε τη μετοχή αν και ο όγκος ήταν χαμηλός. Στα 7,50 ευρώ και στο -6,25%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ (απάντηση): Όντως έχει μεγάλες απώλειες στις τελευταίες συνεδριάσεις και έχει να δει θετικό πρόσημο από 23 Αυγούστου, την προηγούμενη δηλαδή πριν κόψει το μεγάλο μέρισμα. Οι απώλειες ανέρχονται σε περίπου 19%, αλλά αν αφαιρέσουμε το μέρισμα πάει περίπου σε 10%. Με τέτοιες απώλειες από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι πολλές μετοχές, ενώ κάποιες έχουν κάνει -10% σε λιγότερες. Περιμένουμε εξάμηνο, αλλά η εκτίμηση για ύφεση στην Ευρώπη, σίγουρα την επηρεάζει. Φυσικά είναι φθηνή η μετοχή.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Φυσικά και η αποτίμηση των 21 εκατ. ευρώ δεν αποτυπώνει την αξία της εταιρείας. Ωστόσο, εδώ έχουμε διαφωνίες μετόχων και η στήλη έχει πει την άποψή της εδώ και καιρό. Μόνο κακό κάνουν και πλέον φαίνεται. Όταν τον Απρίλιο είχαμε γράψει σχετικά ήταν στα 0,65 ευρώ. Τώρα είναι στα 0,5280 ευρώ. Τότε κάποιοι αναγνώστες διαφωνούσαν. Το ταμπλό δυστυχώς δείχνει ότι δεν έχει σηκώσει κεφάλι χρόνια τώρα και η αγορά πέρασε και καλές περιόδους όπου είδαμε μεγάλα ράλι. Αυτή σχεδόν τίποτα.

ΑΒΑΞ: Με καλή άνοδο 3,98% στον απόηχο της μετοχικής αλλαγής.

BYTE: Λόγω αποδοχής της δημόσιας πρότασης στα 3,25 ευρώ και στο +2,85%.

AVE: Ξεχώρισε κάπως και αυτή αφού με όγκο 30 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 4,47%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης