Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

«Βουτιά» 5% για τη ΔΕΗ μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου – Απογοήτευση από τις ταμειακές ροές

tags :
«Βουτιά» 5% για τη ΔΕΗ μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου – Απογοήτευση από τις ταμειακές ροές
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές εμφάνισαν εκροές 1,3 δισ. ευρώ και αντιστάθμισαν τις επενδυτικές εισροές ύψους 1,3 δισ. ευρώ λόγω της πώλησης.
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί οι αναλυτές να δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η ΔΕΗ χθες μετά το κλείσιμο της αγοράς, αλλά η πορεία της σήμερα στο ταμπλό είναι απογοητευτική.
Η μετοχή έκλεισε στα 5,19 ευρώ, με απώλειες -5,29% και με χαμηλό ημέρας -6,02% στα 5,15 ευρώ.
Ο όγκος συναλλαγών στα 1,22 εκατ. τεμάχια και με την κεφαλαιοποίηση στα 1,98 εκατ. ευρώ..
Η διοίκηση επέμεινε στην εκτίμηση για EBITDA στο σύνολο της χρήσης κοντά στα περσινά επίπεδα ενώ το δεύτερο τρίμηνο σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές πήγε αρκετά καλά σε επίπεδο τζίρο και κερδών.
Ωστόσο, απογοήτευσε η πορεία των ταμειακών ροών καθώς «κάηκε» το έσοδο από την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ.
Συγκεκριμένα, οι λειτουργικές ταμειακές ροές εμφάνισαν εκροές 1,3 δισ. ευρώ και αντιστάθμισαν τις επενδυτικές εισροές ύψους 1,3 δισ. ευρώ λόγω της πώλησης.
Συνολικά τα ταμειακά διαθέσιμα υποχώρησαν στα 2,19 δισ. ευρώ από 2,8 δισ. ευρώ που ήταν στην έναρξη του εξαμήνου, μία σημαντική υποχώρηση της τάξης των 600 εκατ. ευρώ περίπου.
Η ΔΕΗ βρέθηκε μέσα στην ενεργειακή κρίση, πληρώνοντας ακριβά το φυσικό αέριο, τα κόστη εκπομπής ρύπων κ.α. «οχυρωμένη» λόγω της αύξησης κεφαλαίου και της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ.
Ωστόσο, αν η ενεργειακή κρίση συνεχιστεί και οι εκροές παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, θα έχει κάψει όλο το όφελος των προηγούμενων μηνών.
Οι αγορές ιδίων μετοχών θα αρχίσουν αργότερα είπε η διοίκηση και δημιουργείται το ερώτημα, γιατί τότε βιάστηκε να πάει σε γενική συνέλευση και δεν είπε νωρίτερα πότε θα ξεκινήσει. Εκτός και αν οι εξελίξεις έχουν οδηγήσει σε αυτήν την αναβολή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης