Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέσεις στις τράπεζες φρενάρουν την άνοδο του Γ.Δ. – Αναμένεται μεταβλητότητα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέσεις στις τράπεζες φρενάρουν την άνοδο του Γ.Δ. – Αναμένεται μεταβλητότητα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ τα βλέμματα και θα καθορίσουν την πορεία των αγορών. Οι επενδυτές ποντάρουν σε υποχώρηση. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις μάλλον θα δούμε και μία λιγότερο επιθετική στάση από τη FED στο θέμα της αύξησης των επιτοκίων. Στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού θα δημοσιεύσει σήμερα και η Ελλάδα. Καλπάζουν βέβαια οι τιμές, ειδικά στα σούπερ μάρκετ. Άκουσαν food pass και αύξησαν αμέσως τις τιμές.

Πέριξ των 15.000 μονάδων ο DAX, ο οποίος έχει ξεκινήσει το 2023 με καλύτερο πορεία από τη δική μας αγορά. Ο Γ.Δ. ξεκίνησε με ήπια άνοδο καθώς ενισχύεται η Coca Cola αλλά μόνο με 5 τεμάχια και τον πωλητή ήδη χαμηλότερα, αλλά βγήκαν και πάλι πωλήσεις σε τραπεζικές μετοχές. Λογικά σήμερα η μεταβλητότητα θα αυξηθεί. Ο τζίρος είναι χαμηλός.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το σχέδιο αποεπένδυσης του ΤΧΣ και το πως ερμηνεύεται από τους επενδυτές θα το δούμε σήμερα στο ταμπλό και στην πορεία των συστημικών. Ξεκίνησαν με άνοδο ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ αλλά γύρισαν χαμηλότερα μαζί με τις άλλες δύο συστημικές και ουσιαστικά πιέζουν την αγορά. Οι πιέσεις στις τράπεζες φέρνουν απώλειες στο Γ.Δ. ο οποίος πάλι κινείται ανάποδα από τις Ευρωπαϊκές Αγορές.

COCA COLA: Χαρτί της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοιξε με 5 τεμάχια στο +1,22% και στα 22,47 ευρώ. Μετά βγήκαν πωλητές χαμηλότερα και περιορίστηκε η άνοδος στο 0,23%.

JUMBO: Με βάση την ανακοίνωση για την αύξηση του τζίρου κατά 14% το 2022, η εκτίμηση είναι πως αυτός διαμορφώθηκε στα 948,4 εκατ. ευρώ. Η Eurobank Equities αναφέρει πως ο τζίρος δείχνει ότι το EBITDA θα είναι μεγαλύτερο από 320 εκατ. ευρώ. H Piraeus Securities αναφέρει πως παραμένει στην πλευρά των αγοραστών στη μετοχή παρά την πρόσφατη άνοδο λόγω των καλών προοπτικών κερδών για το 2023. Επίσης σημειώνει πως ξεπέρασε η πορεία των πωλήσεων και τις αναβαθμισμένες εκτιμήσεις της διοίκησης περιμένει EBITDA 322 εκατ. ευρώ ενώ ίσως χρειαστεί αναβάθμιση εκτίμησης για το 2023.

ΤΙΤΑΝ: Παρά την πρόσφατη άνοδο η Piraeus Securities σημειώνει πως παραμένει στην πλευρά των αγοραστών λόγω των καλών προοπτικών κερδοφορίας το 2023. Κοιτώντας και τις εταιρείες του εξωτερικού θα δούμε πως η μετοχή κινείται με ανάλογους δείκτες. Προφανώς και οι επενδυτές, ειδικά οι ξένοι, κοιτάνε συνολικά τον ευρωπαϊκό κλάδο. Η συγκεκριμένη για πολλά χρόνια έπαιζε με ένα premium αλλά μειώθηκε όταν ξεκίνησε η διπλή διαπραγμάτευση. Η μετοχή βέβαια σύμφωνα με την άποψη της στήλης είναι φθηνή.

ATTICA GROUP: Λογικό σε αυτά τα επίπεδα, ήτοι κοντά στα 2,30 ευρώ να γίνει μία στάση, καθώς θα πάρει κάποιο χρόνο το deal και μέχρι να εκδηλωθεί η δημόσια πρόταση, επομένως κάποιοι προτιμούν να αφήσουν ένα ποσοστό στους επόμενους. Άλλωστε η κίνηση ήταν μεγάλη για όσους είχαν μετοχές και χωρίς… κόπο πήραν 100%.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή.

ΒΙΣ: Αύξησε περαιτέρω το ποσοστό του ο Δημήτρης Φιλίππου μέσω της HQF στο 87,984% από 85,736%. Η κίνηση μας δίνει την εντύπωση πως πάει για έξοδο από το Χ.Α.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Αν και φαίνεται πως υπάρχει πωλητής εδώ και κάποιες εβδομάδες, η μετοχή ανταποκρίνεται αρκετά καλά και η προσφορά μαζεύεται χωρίς να «πληγώνεται» η τιμή.

MIG (απάντηση): Δεν έχουμε άποψη. Μετά την πώληση της Attica Group μένουν ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία. Αν υπάρξει κάποιο πλάνο θα χρειαστεί πιθανότατα ΑΜΚ ή μέσω ανταλλαγής μετοχών θα μπορούσε να αυξήσει δραστηριότητα. Σενάρια όμως είναι αυτά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης