Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δύναμη από δημοσκοπήσεις – Προς πέμπτη συνεχόμενη ανοδική

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δύναμη από δημοσκοπήσεις – Προς πέμπτη συνεχόμενη ανοδική
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δύναμη από τις δημοσκοπήσεις παίρνουν οι επενδυτές, καθώς φαίνεται πως ανοίγει και πάλι η ψαλίδα της διαφοράς των δύο μεγάλων κομμάτων. Από την άλλη κυκλοφορούν αρκετές φήμες το τελευταίο διάστημα, όπως η πιθανή αναβάθμιση της χώρα από την S&P’s στις 21 Απριλίου, που θα βοηθήσει περαιτέρω το κόμμα της Ν.Δ. Παίζει επίσης και η είσοδος της Πειραιώς στον MSCI στις 11 Μαΐου, η οποία δεν είχε ενταχθεί στην προηγούμενη αναδιάρθρωση, αλλά τώρα θεωρείται πως έχει αυξημένες πιθανότητες.

Από την άλλη οι αποδόσεις των τελευταίων συνεδριάσεων σε συγκεκριμένες μετοχές ίσως κάνουν τους επενδυτές να επιλέξουν την αύξηση ρευστότητας. Έχουμε και το Πάσχα των Καθολικών αυτή την εβδομάδα και το Ορθόδοξο την επόμενη, που περιορίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Σημειώνουμε πως συμπληρώσαμε 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και έχουν βελτιώσει την απόδοση του Γ.Δ. από την αρχή του έτους στο 14,89%. Στο ίδιο διάστημα ο τραπεζικός δείκτης έχει άνοδο 22,09%.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπια άνοδο. Ακολουθεί και η εγχώρια αγορά και δείχνει διαθέσεις να κάνει και σήμερα καλύτερη κίνηση. Καλό το άνοιγμα για ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, ενώ με μικρό όγκο ενισχύονται ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Από τα μικρά ξεχωρίζει η ΕΚΤΕ, για την οποία αναφερθήκαμε χθες στη θετική εξέλιξη της έκτασης στην Πάρο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο 1% η Alpha Bank και περίπου 1% η Εθνική. Ανοδικά και οι δύο άλλες συστημικές αλλά με καλές εντολές. Γρήγορα βελτίωσαν την άνοδο και ο δείκτης ενισχύεται άνω του 1,3% στηρίζοντας όλη την αγορά.

ΟΛΠ: Κοιτάζει τα 20 ευρώ η μετοχή. Παραμένει εξαιρετικά φθηνή.

ΕΥΔΑΠ: Έβγαλε αντίδραση χθες και σήμερα προσπαθεί να δώσει συνέχεια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δημοσιεύτηκε πρόσκληση για γενική συνέλευση. Σε άλλο θέμα στη στήλη έχουμε αναλυτικά τις προτάσεις της διοίκησης και τι περιλαμβάνει το deal. Με άνοδο 1,72% στο ξεκίνημα.

ΑΒΑΞ: Χθες κυκλοφόρησαν φήμες πως η Μυτιληναίος ενδιαφέρεται να την εξαγοράσει. Κινήθηκε έντονα ανοδικά η μετοχή και συνεχίζει και σήμερα.

ΕΚΤΕΡ: Στα 1,62 ευρώ και στο +9,83% με όγκο κάτω από 8 χιλ. τεμάχια. Η ανακοίνωση χθες δυστυχώς έκρυβε την είδηση. Κάπου λέει στην ελληνική επικράτεια θα χτίσει ξενοδοχείο, αντί να πει στην έκτασή της στην Πάρο. Άλλη αποτίμηση παίρνει πλέον η εισηγμένη.

BRIQ PROPERTIES: Στα 8 εκατ. ευρώ από 6,1 εκατ. ευρώ τα μισθώματα και τα κέρδη χωρίς την αποτίμηση ακινήτων στα 4,6 εκατ. ευρώ 3,9 εκατ. ευρώ. Μέρισμα 0,1046 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: H ανάληψη μεγάλων έργων ταυτόχρονα με την υλοποίηση τους από ίδιους πόρους και χωρίς σημαντικές υπεργολαβίες, με την συγκράτηση του κόστους λειτουργίας της εταιρείας έχουν οδηγήσει σε μεγάλη βελτίωση στα αποτελέσματα, αναφέρει η διοίκηση.

Επίσης αναφέρει: «Η Εταιρεία είναι σε συζήτηση με χρηματοοικονομικό οίκο του εξωτερικού που εκφράζει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα με την συνεργασία της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.. Πολύ πρόσφατα έχουμε μια νέα κρίση στο Διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον που οδήγησε σε πτώχευση ορισμένων τραπεζικών ιδρυμάτων, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, κάτι που έχει δημιουργήσει μια αβεβαιότητα, με άγνωστες μέχρι στιγμής συνέπειες, τις οποίες παρακολουθούμε».

Σε 72 δόσεις ρύθμισε οφειλές ύψους 357 χιλ. ευρώ προς τον ΕΦΚΑ. Είχε ανεκτέλεστο στο τέλος του 2022 6 εκατ. ευρώ και στο πρώτο τρίμηνο έχει συμμετοχή σε διαγωνισμούς άνω των 7 εκατ. ευρώ με κάποιους από αυτούς να έχει ήδη προεπιλεγεί. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,66 εκατ. ευρώ από 691 χιλ. ευρώ με τις πωλήσεις να αυξάνονται στα 4,72 εκατ. ευρώ από 4,1 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης