Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με βελτιωμένη ψυχολογία και επιλεκτικές τοποθετήσεις – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με βελτιωμένη ψυχολογία και επιλεκτικές τοποθετήσεις – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δυνατό το κλείσιμο της αγοράς και δείχνει διαγραμματικά πως οι επενδυτές δε θέλουν άλλη διόρθωση. Κάποια βαριά χαρτιά δείχνουν ότι δεν έχουν διάθεση να ακολουθήσουν και κάποια ακολούθησαν με το… ζόρι στις τελικές δημοπρασίες. Το κλείσιμο της Coca Cola στο υψηλό ημέρας έδωσε καλή άνοδο 0,97% στο Γ.Δ. αν και είχε καλή πορεία όλη τη μέρα. Στο υψηλό ημέρας έκλεισαν ΔΕΗ και Aegean. Καλή κίνηση και από τις αγορές της Ευρώπης. Χαμηλός σχετικά ο τζίρος αν αφαιρεθούν τα πακέτα.

JUMBO: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν σήμερα στον FTSE 25. Στα 24 ευρώ και στο +3,63%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Και αυτή ξεχώρισε λόγω των όσων ειπώθηκαν στη Γ.Σ. και έκλεισε με άνοδο 3,59%. Στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης βλέπουμε και πρόγραμμα διάθεσης δωρεάν μετοχών στα στελέχη με όριο τα 18,6 εκατ. ευρώ σε ονομαστική αξία όμως ή το 1,6% του συνόλου, ενώ θα αποκτήσει και 20 εκατ. ίδιες μετοχές με κόστος εξαγοράς έως 15 εκατ. ευρώ. Στην ανακοίνωση, συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το κόστος επαναγοράς δε θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ. Δεν καταλαβαίνουμε πως θα αγοράσει 20 εκατ. μετοχές με κόστος 0,75 ευρώ τη μία την ώρα που στο ταμπλό έχει 2,8260 ευρώ. Ή θα αγοράσει έως 20 εκατ. μετοχές ή θα ξοδέψει έως 15 εκατ. ευρώ άρα θα αγοράσει με τρέχουσες τιμές 5,37 εκατ. μετοχές. Μήπως να μας το εξηγήσουν λίγο καλύτερα;

Σε άλλα νέα, οι δηλώσεις του CEO έδωσαν ώθηση στη μετοχή καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα δούμε και άλλη ανοδική αναθεώρηση στόχων με βάση το εξάμηνο. Αυτό μάλλον θα συμβεί και στις άλλες συστημικές. Με τέτοια επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων δεν είναι απίθανό. Σημείωσε πως το επιτόκιο στο έντοκο εξαμήνου πήγε στο 3,65%.

EUROBANK: Λόγω των πολλών πακέτων ο αυξημένος όγκος σήμερα στη μετοχή.

ΔΕΗ: Αύριο η Γ.Σ. και ίσως δώσει αφορμή για κίνηση στη μετοχή. Αν πει κάτι θετικό δηλαδή η διοίκηση. Στο +2,56% σήμερα και στα 9,83 ευρώ.

ALPHA BANK: Στο χαμηλό ημέρας το δικό της κλείσιμο την ώρα που οι άλλες συστημικές είχαν καλή άνοδο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πιέστηκε και λόγω μερίσματος και σήμερα αντέδρασε.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Προχθές βγήκε ανακοίνωση που ανέφερε απόφαση διοικητικού συμβουλίου για έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 500 εκατ. ευρώ με εισαγωγή στο Χ.Α. και χθες βγήκε δελτίο τύπου της επιτροπής εισαγωγών και λειτουργίας του Χ.Α. η οποία δίνει έγκριση για εισαγωγή στην Αγορά του ομολογιακού δανείου. Πότε πρόλαβαν και πήραν απόφαση, πότε πρόλαβαν και έστειλαν αίτημα έγκρισης στο Χ.Α. και πήρε απόφαση το Χ.Α είναι απίστευτο!

ΤΙΤΑΝ: Έχασε το καθαρό μέρισμα η μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Προσέξτε τώρα τι έγινε εδώ λίγα λεπτά πριν τις τελικές δημοπρασίες. Ενώ όλη μέρα δεν είχε όγκο, ξαφνικά βγαίνουν πωλήσεις που πάνε τη μετοχή μέχρι το -2,09% και τα 5,15 ευρώ. Εκεί κάνει με μία πράξη περίπου 45 χιλ. τεμάχια και λίγα δευτερόλεπτα μετά πάει στα 5,39 ευρώ και στο +2,47%. Μέσα σε λίγα λεπτά έγραψε χαμηλό ημέρας και υψηλό ημέρας. Τελικά έκλεισε εκεί και υπήρχαν πωλήσεις 60 χιλ. τεμαχίων στην τιμή κλεισίματος.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε αρκετό καιρό να δούμε τέτοιο όγκο συναλλαγών. Χαμηλά έγιναν τα περισσότερα κομμάτια και συγκεκριμένα στα 8,20 ευρώ. Μάλλον υπήρξε συνεννόηση μεταξύ αγοραστή και πωλητή, γιατί έγιναν γρήγορα και η μετοχή μετά πήγε πιο πάνω. Διαγραμματικά μας αρέσει και αν φύγει από τα τρέχοντα επίπεδα, δημιουργείται δυνατό περιθώριο ανόδου. Τελικά έκλεισε στα 8,38 ευρώ και με μικρές απώλειες.

UNIBIOS: Νομίζουμε πως η επικείμενη εισαγωγή εταιρείας με ίδια δραστηριότητα στο Euronext, με χειρότερα μεγέθη και πολλαπλάσια αποτίμηση μάλλον έδωσε ώθηση στη μετοχή. Έτσι πήγε σε νέα υψηλά 8,5 ετών. Πάει να φτιάξει και αυτή την «κούπα» στο διάγραμμα. Στα 0,91 ευρώ και στο +13,75%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δυνατή κίνηση σήμερα. Στα 2,90 ευρώ με άνοδο 8,61%. Υψηλό στα 2,99 ευρώ που είχε να δει 15 χρόνια.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Με ωραίο όγκο σήμερα η μετοχή, ενώ έχει και σημαντική άνοδο από την αρχή του έτους, περίπου όση και η αγορά.

ΚΕΚΡΟΨ: Με λίγα κομμάτια έγραψε διψήφιο ποσοστό ανόδου.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Με σημαντική άνοδο και η συγκεκριμένη.

ΕΥΑΘ: Πουλάνε κάποιοι στα 3,50 ευρώ. Τι να σχολιάσουμε…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης