Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, συνεχίζονται οι κινήσεις profit taking

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, συνεχίζονται οι κινήσεις profit taking
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Ο DAX υποχωρεί σχεδόν 0.8% και είναι η τέταρτη μέρα απωλειών. Με λίγο μικρότερες απώλειες άνοιξε η εγχώρια αγορά και ακολουθεί. Συνεχίζονται οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ενώ επηρεαζόμαστε και από τις νέες ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική, το ύψος των επιτοκίων και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Απώλειες για τις τράπεζες και περίπου για όλα τα βαριά χαρτιά. Η πλειονότητα των μετοχών που έχει κάνει πράξη υποχωρεί.

JUMBO: Επανέλαβε την εκτίμηση για αύξηση 15% των πωλήσεων και 10% των κερδών ο Απ.Βακάκης κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση η οποία ενέκρινε και τη διανομή του πρόσθετου μερίσματος ύψους 0,3220 ευρώ ανά μετοχή. Οι πωλήσεις Ιουνίου έχουν άνοδο 14% και στο εξάμηνο είναι περίπου 20% αυξημένες. Βλέπει περίοδο αποπληθωρισμού ο κ.Βακάκης. Σημειώνουμε επίσης την αναφορά της Piraeus Securities, η οποία περιμένει συνολικό μέρισμα για τη χρήση 2 ευρώ ανά μετοχή. Δηλαδή μαζί με τη χθεσινή απόφαση η Jumbo θα έχει δώσει τέλος Αυγούστου 1,477 ευρώ ανά μετοχή και άρα περιμένει περίπου 0,5 ευρώ ακόμα η χρηματιστηριακή! Υποχωρεί οριακά στο ξεκίνημα, ενώ να σημειώσουμε πως η μετοχή έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά και έχει «χρυσώσει» τους μακροπρόθεσμους επενδυτές με τις πρόσφατες διανομές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Διορθωτικά κινούνται οι συστημικές. Η Πειραιώς έχει βγει στις αγορές για senior bond. Προς τα 3 ευρώ κινείται η Πειραιώς και ακολουθούν την πτωτική κίνηση της αγοράς και οι άλλες συστημικές, αλλά χωρίς να βλέπουμε αξιόλογες απώλειες.

ΟΛΠ: Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή αλλά με μικρό όπως συνήθως όγκο. Στα 22,55 ευρώ. Βελτιωμένη η εικόνα το τελευταίο διάστημα, καθώς οι επενδυτές ψάχνουν φθηνές μετοχές και αυτή είναι μία από αυτές.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στα 9,20 ευρώ. Απίστευτο χαρτί!

LAVIPHARM: Σήμερα η γενική συνέλευση και βλέπουμε μία δυνατή κίνηση στο ξεκίνημα με τη μετοχή να ενισχύεται 4,33% και να είναι στα 0,6740 ευρώ. Πλέον απέχει ελάχιστα από το να διπλώσει την τιμή της αύξησης κεφαλαίου! Μεγάλος και πάλι ο όγκος. Σήμερα, έχει γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να πει κάποια νούμερα η διοίκηση.

REAL CONS.: Ανακοίνωσε μία σημαντική εξαγορά χθες που θα ενισχύσει τα EBITDA και μάλλον έγινε και σε καλό τίμημα, σύμφωνα με όσα έχουμε διαβάσει από άλλες παρόμοιες κινήσεις άλλων εταιρειών. Ενώ όμως στον κλάδο γίνεται πάρτι, η συγκεκριμένη δεν έχει κάνει ακόμα διάσπαση μίας σημαντικής συσσώρευσης εντός ενός αξιόλογου εύρους τιμών. Από 1,80-2,30 ευρώ έχει κινηθεί τους τελευταίους 12 μήνες και μήπως έχει έρθει η ώρα να κάνει την επόμενη κίνηση; Η αποτίμηση είναι στα 48,3 εκατ. ευρώ και αν εξετάσουμε την πορεία των άλλων του κλάδου από την τελευταία φορά που συγκρίναμε τις εταιρείες, έχει μικρή ενίσχυση έναντι σημαντικά υψηλότερης των άλλων. Η εξαγορά θα ενισχύσει τα EBITDA κατά 555 χιλ. ευρώ και το τζίρο κατά 3 εκατ. ευρώ με τα περισσότερα να είναι επαναλαμβανόμενα. Η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για αύξηση τζίρου 30% φέτος και EBITDA 40% δηλαδή να πάνε στα 5,2 εκατ. ευρώ. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ. Το κερασάκι εδώ είναι πως η Ambrosia Capital του Τάσου Αστυφίδη έχει το 10% του συνόλου των μετοχών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης