Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Άλλαξε η ψυχολογία, ενισχύθηκαν οι αποτιμήσεις – Ποια χαρτιά ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Άλλαξε η ψυχολογία, ενισχύθηκαν οι αποτιμήσεις – Ποια χαρτιά ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η περαιτέρω υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων έδωσε νέα άνοδο στις αγορές. Εμείς μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές, πήγαμε για την έκτη, αλλά είχαμε αύξηση μεταβλητότητας και μέχρι το κλείσιμο το πρόσημο άλλαζε συνεχώς. Τελικά κλείσαμε οριακά χαμηλότερα κατά 0,02% και στις 1.219,77 μονάδες με τζίρο 90 εκατ. ευρώ. Μετά το χθεσινό ράλι στις τράπεζες σήμερα είχαν μικρή υποχώρησε, ενώ ξεχώρισαν Jumbo, ΟΤΕ και ΕΛΠΕ. Η εβδομάδα έκλεισε με άνοδο 3,48% και από την αρχή του έτους τα κέρδη ανέρχονται στο 31,2%. Άλλαξε η ψυχολογία...

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Επιβεβαιώνεται πως οι ελληνικές τράπεζες είναι φθηνές, τόσο από τα αποτελέσματα της Alpha Bank όσο και από της Πειραιώς. Νομίζουμε πως τόσο τα αποτελέσματα, όσο και η συμμαχία της ΑΛΦΑ με την Unicredit βελτιώνουν κάπως την ορατότητα για τον κλάδο. Με μικρές απώλειες Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική και αμετάβλητη η Eurobank.

CENERGY: Επτά συνεχόμενες ανοδικές συμπλήρωσε η μετοχή και όπως και να το δεις είναι μία τρομερή κίνηση. Στα 6,62 ευρώ και στο +0,30% σήμερα με όγκο 203 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΠΕ: Και τα δικά της αποτελέσματα βελτίωσαν την εικόνα της μετοχής και με ένα καλό σερί έξι ανοδικών έσβησε τις απώλειες που είχε από την αρχή του έτους. Στα 7,51 ευρώ πλέον η μετοχή.

IDEAL: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ταμπλό και προσεγγίζει η αποτίμηση τα 300 εκατ. ευρώ. Πάνω από τα 6 ευρώ βρέθηκε σήμερα. Υψηλό 22,5 ετών, νέο από τη μετοχή το κλείσιμο στα 6,06 ευρώ.

INTRAKAT: Και η συμπεριφορά της συγκεκριμένης βελτιωμένη στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στα 3,35 ευρώ και στο +1,21% που είναι νέο υψηλό 14 ετών.

MIG: Ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τα 4 ευρώ σήμερα (4,07 ευρώ υψηλό ημέρας) και έχει καλή άνοδο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Πέταξαν όμως 1.000 τεμάχια market στις τελικές δημοπρασίες και την έκλεισαν στα 3,92 ευρώ και στο +2,62%. Έρχονται κάποιες εκποιήσεις μετοχών, αλλά δεν είναι μεγάλο το νούμερο.

ΜΕΖΖ: Νομίζουμε πως ξεχώρισαν σήμερα καθώς οι τρεις που είναι να δώσουν επιστροφές κεφαλαίου και μάλιστα με αποδόσεις πέριξ του 20% έχουν αρχίσει μία ανοδική κίνηση στις τελευταίες συνεδριάσεις. Η Phoenix που προτιμά περισσότερο η στήλη έχει την καλύτερη απόδοση, ενώ βρέθηκε σήμερα και σε νέο υψηλό 13 μηνών. Η Galaxy στο +5,30%, η Sunrise στο +4,44% και η Phoenix στο +3,17% με δυνατούς αγοραστές στο κλείσιμο.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Δυνατή αντίδραση από τη μετοχή στις τελευταίες εβδομάδες και αφού πρώτα η διόρθωση την είχε οδηγήσει κάτω από τα 2 ευρώ. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία η ανάκαμψη, αφού δεν υπάρχει και μεγάλη διασπορά.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Καλή κίνηση και από κοινό και από προνόμιο. Δεν ξέρουμε πως είναι να βλέπεις μία εταιρεία να παλεύει με τα δάνειά της και μία ανταγωνιστική να της σβήνουν κάμποσα εκατομμύρια.

MODA BAGNO: Νέα υψηλά και από τη συγκεκριμένη.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζεται η αντίδραση αν και συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια. Στα 0,460 ευρώ και στο +3,09%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης