Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Επιλεκτικές κινήσεις με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Εθνική και Cenergy στο επίκεντρο

ΧΑ: Επιλεκτικές κινήσεις με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Εθνική και Cenergy στο επίκεντρο
Ήπια ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά παράγωγα πριν το άνοιγμα των βασικών δεικτών
Σχετικά Άρθρα
Η πετυχημένη πώληση του 22% της Εθνικής Τράπεζας από το ΤΧΣ μέσω placement θα απασχολήσει και σήμερα τους επενδυτές.
Οι μετοχές διατέθηκαν τελικά στα 5,30 ευρώ και αναμένεται να πιστωθούν στους δικαιούχους στις 21 Νοεμβρίου.
Η εξέλιξη αυτή αφαιρεί μία σημαντική εκκρεμότητα από την αγορά και πλέον μένει η διάθεση του υπόλοιπου ποσοστού, αλλά και αυτού της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να γίνουν ξανά ιδιωτικές οι ελληνικές τράπεζες.
Η πορεία των ξένων αγορών θα δώσει και σήμερα κατεύθυνση, ενώ δεν αποκλείεται συνέχιση των επιλεκτικών κινήσεων στην αγορά.
Αναλυτές περιμένουν ανοδικό άνοιγμα.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η Cenergy η οποία ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα και οι αναλυτές σημειώνουν το υψηλό ανεκτέλεστο και τους ελκυστικούς εκτιμώμενους δείκτες αποτίμησης.

Eurobank Equities
Σήμερα τα προθεσμιακά συμβόλαια στην Ευρώπη δείχνουν θετικό άνοιγμα αν και οι επενδυτές παραμένουν σε εγρήγορση λόγω των οικονομικών κινδύνων που απορρέουν από το περιβάλλον με υψηλότερα επιτόκια και για μεγαλύτερο διάστημα.

Optima Bank
Περιμένουμε πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί και σήμερα, με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης και κερδών. Εθνική Τράπεζα και Cenergy θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Περιμένουμε από την αγορά να καλωσορίσει το αποτέλεσμα της πώλησης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, ειδικά ό,τι αγορά την κάλυψη από το εξωτερικό. Τα αποτελέσματα επίσης είναι υποστηρικτικά και δείχνουν μία ακόμη χρονιά κερδοφορίας ρεκόρ.

Κύκλος
Ανακοινώνονται σήμερα οι διεθνείς μεταβολές στους δείκτες FTSE που θα εφαρμοστούν από τη 18η Δεκεμβρίου. Η επίσημη αναγγελία των αποτελεσμάτων της επιτυχούς δημόσιας προσφοράς για τις μετοχές της Εθνικής του ΤΧΣ, είναι πιθανό να αποτελέσει τον καταλύτη που θα αναβαθμίσει τις συναλλαγές και θα οδηγήσει στην αποφασιστική υπέρβαση των 1240 μονάδων του Γ.∆. στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

Depolas
Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ μικτή ήταν η εικόνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Δεν πρόσθεσε αξία η χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ με αποτέλεσμα η πιθανότητα καλύτερης ένδειξης της βραχυπρόθεσμης κατεύθυνσης να μεταφέρεται στην σημερινή συνεδρίαση. Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι η παραμονή του ΓΔΧΑ πάνω από τις 1190 μονάδες δεν αλλοιώνει την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση. Σε σταθερά ανοδική τροχιά εμφανίζονται τα μεγέθη της Cenergy με τα προσαρμοσμένα EBITDA να ανέρχονται στα 150εκ ευρώ στο 9μηνο εκ των οποίων τα 59εκ ευρώ στο Γ΄ τρίμηνο. Παράλληλα, στα 3 δισ ευρώ εμφανίζεται το ανεκτέλεστο της εισηγμένης. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τελική μέτρηση του πληθωρισμού Οκτωβρίου της Ευρωζώνης και τα στοιχεία Οκτωβρίου ενάρξεων και νέων αδειών κατοικιών στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης