Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια υποχώρηση και συνέχιση της συσσώρευσης – Οι μετοχές που είχαν αγοραστές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια υποχώρηση και συνέχιση της συσσώρευσης – Οι μετοχές που είχαν αγοραστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Προσπάθησε να κινηθεί ανοδικά όταν είδε την ανοδική κίνηση προς νέα ιστορικά υψηλά του DAX, αλλά παρά τις επιλεκτικές τοποθετήσεις δεν τα κατάφερε. Με χαμηλές πάντως συναλλαγές έκλεισε με οριακές απώλειες 0,18%.

ΟΠΑΠ: Μετοχάρα! Νέο υψηλό 14,5 ετών έγραψε ενδοσυνεδριακά σήμερα η μετοχή, μάλλον με αφορμή τα αποτελέσματα της πορείας του τζόγου στην Ελλάδα, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα και δείχνουν την περαιτέρω ισχυροποίηση του ΟΠΑΠ. Στα 16,90 ευρώ με άνοδο 2,11%.

ΟΛΠ: Νέα πολυετή υψηλά, παρά την πτώση στα έσοδα που αναμένεται λόγω Χούθι. Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική. Προφανώς και η αγορά έχει αντιληφθεί ότι η μετοχή είναι φθηνή με βάση τα όσα έχει ήδη δημοσιεύσει. Η στήλη έχει εδώ και πολύ καιρό βάλει στόχο για τη μετοχή και έχει αρχίσει να τον πλησιάζει. Απολύτως ικανοποιημένοι είμαστε με την πορεία της μετοχής, αν και έχει ακόμα περιθώριο και περιμένουμε και υψηλό μέρισμα για τη χρήση 2023. Στα 26,75 ευρώ και στο +4,29% με όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

Σε ένα άλλο θέμα που η στήλη έχει αναδείξει, δηλαδή στις αλλαγές που αναμένουμε τον Απρίλιο στον FTSE 25, με τη σημερινή άνοδο βάζει και αυτή μία υποψηφιότητα, αφού πέρασε πάνω από την Autohellas στον πίνακα των αποτιμήσεων. Νωρίς είναι ακόμα, απλά το σημειώνουμε και αυτό.

QUEST: Πληροφορίες για πώληση της ACS κυκλοφορούν στην αγορά και μάλλον αρέσει στους επενδυτές. Άκρως υποτιμημένη η μετοχή και σήμερα έκανε μεγάλο όγκο και κατέγραψε άνοδο, αλλά θέλει ακόμα δρόμο για να φτάσει εκεί που πρέπει. Στα 5,46 ευρώ και στο +4,60 ευρώ με υψηλό όγκο 165 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατό περιθώριο ανόδου έως και 41% εντοπίζει η Pantelakis. Καλή κίνηση σήμερα από Eurobank, ακολούθησε με μικρότερη άνοδο η Alpha Bank και με μικρές απώλειες έκλεισαν οι άλλες δύο συστημικές.

LAMDA: Αφού δεν κατάφερε να κάνει τη διάσπαση πριν μερικές μέρες στα 7,15 ευρώ, γύρισε πίσω. Στα 6,8150 ευρώ και στο -2,36% σήμερα.

PREMIA: Περίπου στο 45% το discount της μετοχής έναντι του NAV. Υπερβολικό μάλλον. Η αγορά συνολικά για τον κλάδο δεν έχει αντιληφθεί ότι τα επιτόκια θα μειωθούν στο μέλλον και άρα θα βελτιωθεί η θέση των εταιρειών, ούτε και το γεγονός ότι τα ακίνητα στην Ελλάδα δεν είναι φούσκα όπως σε άλλες χώρες. Νομίζουμε πως γενικά θα πρέπει να δούμε ένα re-rating στον κλάδο και ειδικά στις μετοχές με μεγάλο discount. Καλά τα προσαρμοσμένα EBITDA, αλλά στο ταμπλό βγήκαν και σήμερα δεκάδες χιλιάδες μετοχές προς πώληση.

INTRALOT: Αύριο ξεκινάει η διαπραγμάτευση του ομολόγου των 130 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6%.

LAVIPHARM: Αύριο ενημερώνει για τα αποτελέσματα χρήσης 2023.

IDEAL: Αύριο και αυτή δημοσιεύει αποτελέσματα πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Μεταξύ των μικρών που ξεχώρισαν σήμερα. Όπως έχει ξαναγράψει η στήλη περιμένουμε καλά νούμερα και θεωρούμε πως έχει περιθώριο ανόδου, αλλά θα πρέπει να δούμε και απομόχλευση. Στα 1,54 ευρώ σε πολυετή υψηλά και με άνοδο 4,83%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξεχώρισε και αυτή μετά την πρόσφατη διόρθωση και σήμερα είχε άνοδο 7,04% με χαμηλό όγκο και κλείσιμο στα 0,5320 ευρώ.

REVOIL: Δυνατή υποχώρηση σήμερα και με καλές συναλλαγές για τα δεδομένα της. Μάλλον κάποιος απογοητεύτηκε να περιμένει να δει κίνηση. Στα 1,73 ευρώ και στο -4,68%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Δυνατή υποχώρηση 4,42% και εδώ με κλείσιμο στα 0,6060 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης